VIDEO Huić s FOKUS-om izlazi na izbore. Bit će kandidat za zamjenika gradonačelnika Zagreba

Darko Tomas / CROPIX

Davor Huić priključio se kampanji Davora Nađija i bit će kandidat stranke FOKUS za zamjenika gradonačelnika Grada Zagreba. Huić je uspješan poduzetnik i dugogodišnji predsjednik udruge poreznih obveznika Lipa.

Zalaže se za transparentnost, niže poreze i racionalnije trošenje javnog novca, što je Zagrebu, nakon dugogodišnje vladavine Milana Bandića i partnera, nužno potrebno.

Kandidaturu za zamjenika gradonačelnika najavio je video spotom “Vrijeme je za rezove”, koji možete pogledati ovdje. Motorna pila simbolizira stvarne rezove, a ne kozmetičke promjene, poput onih koje nude ostali kandidati.

Davor Nađi već je predstavio rezove u gradskom proračunu teške 3,2 milijarde kuna. Oni bi omogućili ukidanje prireza –tj.vraćanje građanima gotovo milijardu kuna njihova novca te usmjeravanje više javnog novca u projekte od kojih bi građani imali opipljive i stvarne koristi, kao što su infrastrukturni projekti, rješavanje problema otpada i slično. Uštede bi se ostvarile smanjenjem broja radnih mjesta, subvencija i transfera.


“Snažno se zalažem za ideje koje Davor Nađi zagovara, ukidanje prireza i smanjenje bespotrebnih rashoda gradskog proračuna, koji je u zadnjih deset godina nerazumno i bespotrebno udvostruče”, rekao je Huić.

Huićevu kandidaturu komentirao je i Nađi.

“Jako mi je drago da mi se u utrci za gradonačelnika Zagreba pridružio Davor Huić, koji se niz godina sustavno i djelotvorno bori za smanjenje porezne presije, racionalnije trošenje novaca poreznih obveznika, transparentnost i brži ekonomski rast. Huić je uspješno zaustavio uvođenje poreza na nekretnine.“

Nađi i Huić najavili su i model koji će se sigurno svidjeti marljivim zaposlenicima.

“Od uštede 650 milijuna kuna na smanjenju broja zaposlenih, 150 milijuna kuna će se preusmjeriti u nagrađivanje zaposlenika, koji kvalitetno odrađuju svoj posao. Trećini najboljih zaposlenika to je prilika za godišnju nagradu od prosječno 10.000 kuna po zaposlenome.”

 

Komentari