VIDEO Evo kako je Darko Milinović brzinom većom od 200 km/h sletio s piste na Grobniku

Facebook

Ličko-senjski župan Darko Milinović ozlijedio se u nedjelju u padu s motocikla na Automotodromu na Grobniku, te se nalazi u riječkoj klinci zbog prijeloma ključne kosti i više nagnječenja, ali se dobro oporavlja, potvrdili su Hini u kabinetu župana u Gospiću.

“Službenu izjavu nemam, ali čula sam se jutros sa županom i dobro je”, rekla je u ponedjeljak Josipa Ojurović Čačić iz županijskog Odsjeka za protokol i informiranje.

Kako je javio Novi list, nesreća se dogodila u zavoju poznatom kao “jedinica” u koji je Milinović navodno ušao brzinom većom od 200 kilometara na sat.



Darko Milinović iz bolničke postelje za RTL je komentirao nesreću u kojoj je teže ozlijeđen.

“Teško mi je reći u ovom trenutku zašto, negdje pri brzini preko 200, 230 km/h, na kraju ciljne staze mi je prednji kotač proklizao ili zablokirao, ne znam i onda sam pao. Slomio sam ključnu kost i već sam operiran i mislim da bih već danas popodne mogao kući. Oporavak u ovakvim situacijama traje mjesec, dva do pune fizičke aktivnosti, ali što se tiče ključne kosti dobio sam pločicu i nadam se da ću kroz dan-dva prihvatiti se ovih aktivnosti župana.

To nisu fizičke aktivnosti nego ove druge, pa da ću već za dva tri dana biti na poslu. Točno prije dvije godine na isti dan sam čini mi se stradao prvi put isto na Grobniku. Ali to je bajkerski sport. Ima dvije vrste bajkera, oni koji su pali i oni koji će pasti. To je sastavnica tog sporta, to je tako. Bajkeri se nikad ne predaju i nikad ne odustaju, malo više pažnje pa će biti valjda bolje”, izjavio je Darko Milinović iz bolničke postelje za RTL.hr.

U Centru 192 u Rijeci rekli su Hini da taj događaj nemaju evidentiran, da se očevid nije radio, bez obzira na ozljede, jer da se ne radi o površini javnog prometa, nego o prostoru Automotodroma gdje se vozi na vlastitu odgovornost.

Zbog zabrane okupljanja zbog pandemije covida-19, jučer je na Grobniku bio prvi susret motociklista nakon dužeg vremena.

Komentari