Vesna Vučemilović o gašenju proizvodnje Megglea: Nismo poželjni investitorima zbog korupcije i klijentelizma, visokih poreza i davanja…

Saborska zastupnica Domovinskog pokreta Vesna Vučemilović reagirala je na najavu o gašenju proizvodnje Megglea u Osijeku. Preko društvenih mreža poručila je kako Hrvatska nije poželjna destinacija investitorima zbog korupcije i klijentelizma, neefikasnog pravosuđa, neučinkovite javne uprave te visokih poreza i davanja.

Saborska zastupnica podsjetila je na zatvaranje šećerena u Virovitici i sad mljekare u Osiijeku i postavila pitanje što rade Vlada i lokalni čelnici dok njihovi sugrađani ostaju bez svojih radnih mjesta.

“Obje tvrtke su u privatnom vlasništvu i vlasnici donose odluke koje će im osigurati profitabilnost poslovanja”, piše Vučemilović i pita je li to sigurnost kojom se mahalo u predizbornoj kampanji?

“Zar to nisu vijesti koje traže angažman kako šire tako i lokalne zajednice? Domovinski pokret u ovih nekoliko mjeseci od osnivanja stalno ukazuje na probleme gospodarstva koji se moraju hitno početi rješavati”, napisala je.



Dodaje kako Hrvatska nije poželjna destinacija investitorima zbog korupcije i klijentelizma, neefikasnog pravosuđa, neučinkovite javne uprave te visokih poreza i davanja.

“Dok to ne riješimo i dalje će investitori zaobilaziti Hrvatsku, a postojeći izmještati proizvodnju drugdje. Još jednom za kraj – što gospodin Plenković i njegovi ministri misle učiniti da se to zaustavi?”. pita se Vučemilović. 

Komentari