Vesna Vučemilović: DP mora početi funkcionirati kao stranka. Očekujem da i politički tajnik Radić da ostavku, to bi bio čin moralnog čovjeka

“Sve dok stranačka tijela ne donesu svoje odluke i potvrde odluku Miroslava Škore koji je u utorak podnio ostavku na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta, to je još uvijek u fazi prijedloga”, rekla je Vesna  Vučemilović, Škorina sestra i stranačka kolegica. 

Dodala je kako se očekuje da se Predsjedništvo stranke sastane u sljedećih tjedan dana kako bi odlučilo o Škorinoj ostavci.

“Mi moramo početi funkcionirati kao stranka”, istaknula je Vesna Vučemilović za N1.

Istaknula je kako je u utorak i glavni tajnik ponudio ostavku budući da je predsjednik stranke taj koji imenuje i glavnog i političkog tajnika.



“To je bio moralni čin i isto očekujem i od političkog tajnika”, naglasila je.

“Škoro je čovjek koji je u zadnje tri godine prošao tri vrlo zahtjeva izborna ciklusa u kojima ga nitko nije štedio. To je na njemu ostavilo trag, ali Domovinski pokret zahtjeva angažman. Politka je posao koji nije lagan i svi koji su u političkoj areni moraju biti spremni na udarce. Ako je nakon njegove ostavke na stranici stranke objavljen ulizivački pamflet, ja se pitam kome je on podnio ostavku…”, rekla je Vesna Vučemilović.

‘Ovo je izvanredna situacija u koju se svi moramo uključiti’, naglasila je

Dodala je kako je riječ o “izvanrednoj situaciji u kojoj se svi moramo uključiti i napraviti ono što je najbolje za stranku jer DP nije ničija prčija i DP se mora početi voditi kao stranka, a ne kao trgovačko društvo”.

Na upit o tome je li razgovarala sa Škorom, odgovorila je da su “razgovarali, ali nisu išli u detalje”.

“Jučer je bio vrlo emotivan dan, bilo je poziva i nije bilo moguće detaljnije razgovarati”, rekla je.

Na upit o tome je li Škoro sve dogovorio s političkim tajnikom i onda sve objavio bez da je ostalima to rečeno, odgovorila je da se postavlja pitanje tko vodi stranku.

“Stranku mogu voditi samo izabrana tijela, a ono što su njih dvojica govorili neka ostane među njima. To nisu službeni stavovi stranke, postoje službena tijela, a to su predsjedništvo i Domovinski odbor”, istaknula je saborska zastupnica.

“DP je nastao oko ideje koja je veća i od mene i od mog brata i od Radića”, rekla je i dodala kako ne vjeruje da je Škoro otišao zbog neke istrage koja se vodi.

‘Ne vjerujem da netko ucjenjuje Škoru, to su kalkulacije’, naglasila je Vesna Vučemilović

Isto tako, ona smatra da “nitko i ničim nije mogao ucijeniti Škoru već da su to kalkulacije i zbog toga se mora sastati Predsjedništvo”.

“Radić je naš politički tajnik i zamjenik predsjednika. Red je i politička kultura da obojica tajnika ponude ostavku. Glavni tajnik je to napravio, očekujem da će i Radić kao moralan čovjek to napraviti. On ostaje zamjenik predsjednika, tu se ništa ne mijenja”, naglasila je.

Na upit o tome strahuje li od raspada stranke i tko bi mogao zamijeniti Škoru, Vučemilović je rekla da je prerano pričati o tome te da će na glavnom saboru stranke delegati izabrati onoga za koga misle da bi najbolje vodio stranku.

“Koliko sam vidjela Radić je rekao da nema takvih ambicija. Vidjet ćemo ima li netko volje i želje uhvatiti se tog posla. Ukoliko Škoro ostane pri toj odluci, vidjet ćemo. Mislim da je to ishitreno napravio, ali vidjet ćemo što donosi vrijeme”, zaključila je Vesna Vučemilović za N1.

Komentari