VELIKI POŽAR U ČAKOVCU: Izgorjele drvene barake

Veliki požar izbio je u čakovcu zapaljenjem drvenih baraka.

Policija je javila da je do požara došlo negdje oko 19:20 sati u ulici dr. Ivana Novaka bb. Požar se dogodio na drvenim barakama, te se proširio na susjedno poduzeće.

Vatrogasci iz JVP-a Čakovec i DVD-a Nedelišće, koliko imamo saznanja, bore se neumorno već sat vremena s ogromnom vatrenom stihijom u Ulici dr. Ivana Novaka u Čakovcu.

Zapalile su se drvene barake nekadašnjeg skladišta Čakovečkih mlinova. Manji dio baraka nalazi se u vlasništvu Promminga, kaže izvor blizak Čakovečkim mlinovima.



U trenutku kad smo stigli na mjesto požara, baraka je još bila u jednom komadu, no silovita vatra je doslovno progutala sve do betonskih stupova na kojima se držalo pročelje.

Policija kontrolira promet na cijelom prostoru oko požara te preusmjeravaju automobile.

Brojni očevici i stanari iz okolnih zgrada izašli su vidjeti što se dogodilo te u nedoumici  promatraju ogroman crni dim koji se nadvija iznad Čakovca. Čak su dvojica mladića iz Mačkovca stigli kako bi vidjeli što se to događa. Svi se pitaju što se zapravo dogodilo i zbog čega je došlo do ogromnog požara.

Zasada, nema ozlijeđenih osoba, a na terenu su dvije hitne.

Požar je i dalje u tijeku, nadamo se da će stići vatrogascima dodatna pomoć. Vatrogasci podizamaju sve da se požar ne proširi na susjedne zgrade, naročito zgradu Konzuma, pišu Međimurske novine.

U blizini požara je jako visoka temperatura, reporterka Dora Vadlja, kaže da ima osjećaj da joj lice doslovno gori.

Mole se građani da zatvore prozore zbog azbestnih ploča čije se čestice šire zrakom.

Ulica Novakova i Zrinsko Frankopanska u Čakovcu (kod HAK-a) je do daljnjeg zatvorena. Policija apelira na sve sudionike u prometu i građane da ne prilaze mjestu gašenja požara i izbjegavaju navedenu dionicu.

Komentari