VELIKE POPLAVE u Slavoniji, na našičkom području poplavljene kuće

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Tijekom današnjeg dana našičko područje pogodila je velika količina padalina koja je uzrokovala poplave.

Prema, za sada, neslužbenim podacima, u kratkom vremenskom roku palo je 26 litara kiše po četvornom metru, a od petka do danas na našem području palo je 128 litara kiše po četvornom metru, javlja TV Našice.

Kako saznajemo najugroženija su mjesta Zoljan, Martin te dio Brezika, u Donjoj i Gornjoj Motičini kao i u Seoni voda je prodrla u kuće. Situacija u Martinu je posebno teška, poplavom je ugroženo desetak kuća, ali vatrogasci i policija su na terenu i saniraju nastalu štetu.

Također, promet je zatvoren u oba smjera te molimo sudionike u prometu da se pridržavaju savjeta policije i svoju vožnju prilagode vremenskim uvjetima. Na području općine Đurđenovac najugroženiji su Šaptinovci dok je situacija u Feričancima i Podgoraču pod kontrolom.



Poplavljena područja obilaze gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba te Goran Ivanović Lac, saborski zastupnik i bivši načelnik Stožera Civilne zaštite Osječko – baranjske županije.

“Situacija je loša, predvidivo ili ne o tome možemo razgovarati. Obišao sam sva kritična mjesta, teško je bilo u Martinu, Breziku gdje sada ide na bolje, a u Zoljanu je izuzetno loša situacija. U jednoj obiteljskoj kući je metar i pol vode, u crkvi je pola metra vode i podrumi su poplavljeni.

Podigli smo sve raspoložive strojeve svih firmi na našem području, a zvao sam i direktora Hrvatskih voda Osijek Željka Kovačevića koji je sada tu na terenu. Jedino trajno rješenje za ovakve ekstreme su, kako je rekao gospodin Kovačević, akumulacije za koje postoje idejna rješenja.

Pohvaljujem i JVP koja je prva izišla na teren, i koja je mobilizirala sve DVD-ove, svi su na terenu u obavljanju ovog mukotrpnog posla. Također sve su službe u pripravnosti, a direktor Hrvatskih voda rekao je da će se dovesti pumpe i s područja Osijeka ako bude potrebno”, izjavio je gradonačelnik Kašuba.

 

Komentari