VELIKA AKCIJA POLICIJE Priveden šef Janafa, u Sabor je stigao zahtjev za skidanjem imuniteta jednom HDZ-ovom i jednom SDP-ovom zastupniku

Slavko Midzor/PIXSELL

Policija je u suradnji s USKOK-om rano jutros pokrenula akciju i uhitila više osoba.

Od rano jutros traje policijska akcija u kojoj je uhićeno više osoba, neslužbeno doznaje RTL. Među uhićenima je navodno i predsjednik uprave Janafa Dragan Kovačević, a navodi se da je pod sumnjom i gradonačelnik Velike Gorice i saborski zastupnik Dražen Barišić.

Još nije jasno o kakvim je malverzacijama riječ, no doznajemo da su pretresi u tijeku.

Index je kontaktirao gradonačelnika Velike Gorice: “Nisam priveden, ja sam u autu, vozim se prema Zagrebu”, rekao im je Barišić.



Mito od 1,9 milijuna kuna?

Prema neslužbenim informacijama, šefa Janafa i ostale privedene osobe tereti se za razna pogodovanja oko dodjele milijunskih poslova. Dragana Kovačevića istražitelji sumnjiče i za primanje mita.

Navodno ga terete da je primio 1,9 milijuna kuna mita od šefa jedne tvrtke koja je od Janafa dobila posao vrijedan oko 40 milijuna kuna. Uhićen je i šef te tvrtke, piše Jutarnji.

MUP ne otkriva imena

Glasnogovornica MUP-a Marina Mandić Hini je potvrdila da je “rano jutros na području više policijskih uprava policija započela s uhićenjima više osoba”.

No, u policiji pritom nisu željeli govoriti o nikakvim imenima.

“Radi se o osobama koje su obuhvaćene kriminalističkim istraživanjem kojeg policija provodi u koordinaciji s Uskokom unatrag godinu dana, a radi se o djelima iz domene gospodarskog kriminaliteta i korupcije”, ističe Mandić.

Dodaje da će se tijekom dana na više mjesta provodit pretrage na različitim lokacijama te da će više detalja biti poznato u kasnijoj fazi postupka.

Zahtjev za skidanje imuniteta

U Sabor je stigao zahtjev za skidanjem imuniteta jednom HDZ-ovom i jednom SDP-ovom zastupniku, doznaje N1. Navodno je riječ o Draženu Barišiću i Vinku Grgiću. Informacija je neslužbena.

USKOK u prostorijama VG Vodoopskrbe

Rano jutros djelatnici USKOK-a ušli su u prostorije VG Vodoopskrbe i gradske uprave te zapečatili urede i provode izvide.

Kako doznaje portal VG Danas još nije bilo uhićenja, no prema prvim informacijama predmet izvida je projekt Aglomeracija Velike Gorice te se oduzimaju dokumenti vezani uz ovaj projekt.

Komentari