Policija je više mjeseci pratila Milana Bandića. Evo kako su mu ozvučili omijenu sobu za sastanke

Foto: Tomislav Pavlek / POOL / HINA

Istražni spis s natpisom ‘Milan Bandić i dr’ našao se na popisu dokumenata koji svjedoče da je bivši gradonačelnik bio u fokusu policijskih i USKOK-ovih istražitelja. Policija je više mjeseci pratila Milana Bandića, a izvjesno je i da je iz ‘afere Agram’ komunikaciju preusmjerio na ljude od povjerenja.

Rezultat su uhićenja Kazimira Bačića, glavnog ravnatelja HRT-a, poduzetnika Milana LončarićaDenisa MohenskogZdravka KrajineJelene ČiklićAne Stavljenić-RukavinaAndree Šulentić.

Vozač bivšeg gradonačelnika Zdravko Krajina trenutno je u pritvoru zbog sumnje u korištenje njegovog mobitela za povjerljive Bandićeve razgovore. Zbog velikih sumnji USKOK je zatražio naloge za ozvučenje prostorija u svrhu uhićenja Bandića i drugih osoba za koje se sumnja da su bile uključene u afere Vrtovi svjetla, Advent i Srebrnjak. Uz naloge istražitelji imaju i snimke iz tzv. bijelog salona u kojem je Bandić održavao manje sastanke.

Za ozvučenje su bili zaduženi operativci riječkog PNUSKOK-a, a najvažinije je da ozvučena osoba ne posumnja u tu mogućnost kao što je to bio slučaj s Josipom Rimac koja je otkrila ‘bubu u autu’. I dalje nije jasno kako su ulovili njihove štićenike, a Marta Šamota Galjer, zamjenica ravnateljice USKOK-a, već je najavila da će se žaliti zbog toga što je sudac istrage samo Denisu Mohenskom odredio pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, a ne i ostalim okrivljenicima, piše Jutarnji list.



 

Komentari