Veleposlanstvo SAD-a u BiH prijetnje Milorada Dodika o odcjepljenju RS-a smatra ‘neprihvatljivim’

wiki

Član predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik zaprijetio je odcjepljenjem Republike Srpske, nakon što je Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko nametnuo zakon kojim zabranjuje i zatvorom sankcionira nijekanje i opravdavanje ratnih zločina, pa tako i genocida u Srebrenici.

Povodom toga se oglasilo i američko veleposlanstvo u Sarajevu koje je ocijenilo poruke Milorada Dodika ‘neprihvatljivim’, te su istaknuli kako Sjedinjene Američke Države čvrsto podupiru teritorijalni integritet BiH

Prijetnje raspadom Bosne i Hercegovine su neprihvatljive, a SAD čvrsto podupiru suverenitet i teritorijalni integritet te zemlje, poruka je koju je javnosti u subotu uputilo američko veleposlanstvo u Sarajevu.

Time je veleposlanstvo SAD-a reagiralo na zaoštrenu političku retoriku nakon što je visoki predstavnik Valentin Inzko nametnuo zakon kojim se zabranjuje nijekanje ratnih zločina.



Dodik je bez obzira na navedeno u lokalnim medijima u RS kazao kako od svojih prijetnji neće odustati, a predsjednik vlade tog entiteta Radovan Višković najavio je kako će idućih dana biti poduzet ‘niz poteza koji će pokazati da ovakva BiH ne može funkcionirati’.

Dodik dao šokantnu izjavu: Najavio odcjepljenje srpske države u BiH, Inzka nazvao kretenom!

Komentari