Vatrogasci koji su gasili buktinju na autocesti A3: vatrogasci: Bačve koje su eksplodirale predstavljale su veliku opasnost

Dvije osobe su poginule u teškoj prometnoj nesreći koja se oko 16 sati dogodila na autocesti A3 Bregana-Lipovac, 3 km nakon odmorišta Ježevo u smjeru istoka, objavila je Policijska uprava zagrebačka.

Sudarila su se tri kamiona i dva osobna vozila, nakon čega je buknuo požar. Poginula su dva vozača kamiona, a druge osobe nisu ozlijeđene.

Policijska uprava zagrebačka objavila je da su u nesreći sudjelovala dva kamiona turskih i jedan crnogorskih nacionalnih oznaka te osobno vozilo bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka, a drugo je bilo s bjelovarskom registracijom.

 



Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s nadležnim državnim odvjetnikom provode očevid. Okolnosti ove prometne nesreće utvrdit će se po dovršetku očevida, doznaje se iz PU zagrebačke.

Nakon što je požar ugašen, od 18.57 otvoren je sjeverni kolnik A3, između čvora Rugvica i Ivanić Grad za dvosmjerni promet jednim kolničkim trakom.

Zapovjednik JVP Ivanić-Grada Dario Kezerić kazao je za HRT da je požar ugašen u 18 sati, a da ga je gasio 21 vatrogasac s devet vatrogasnih vozila iz JVP Ivanić-Grad te DVD-ova Andrilovec i Dugo Selo.

Hrvatska vatrogasna zajednica napominje da su bačve koje su eksplodirale, predstavljale veliku opasnost pri spašavanju i gašenju.

Promet na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Rugvica i Ivanić Grad djelomično je normaliziran i vozi se dvosmjerno u blizini odmorišta Ježevo (otvoren je po jedan trak u oba smjera od 55. +300 do 57. +500 km).

‘ČUJU SE DETONACIJE’ Dvije osobe su smrtno stradale u teškoj prometnoj nesreći na autocesti A3, kamioni još gore

Komentari