Uznemirujuće scene: Ubojice predsjednika Haitija vuku krvave kroz grad!

Teške scene ovih su dana preplavile Port-au-Prince, glavni grad Haitija. Nakon što je neki dan ubijen njihov predsjednik Jovenel Moïse. Narod je pronašao odgovorne za ovaj, zločin, a zatim ih i priveo u ruke organa reda.

Riječ je o kolumbijskim plaćenicima, a Prema izvješću policije, u atentat koji je izveden rano ujutro u srijedu osim26 Kolumbijaca, bila su uključena i dvojica američkih državljana. Uhićeni amrički državljani James Solages (35) i Joseph Vincent, rođeni su na Haitiju. Pored njih, ukupno je zarobljeno dosad 17 osumnjičenih, dok su ostali u bijegu ili ubijeni.

Ove godine već se puno pisalo o nemirima u Haitiju, a sada je ta afera dobila i svoj nastavak. Naime u veljači su se antivladini demonstranti u Port-Au-Princeu sukobili s policijom koja je odgovorila suzavcem. Bilo je i uličnih prosvjeda protiv premijera Moisea u nekim drugim gradovima

Dodatnom kaosu doprinose tenzije između privremenog premijera Claude Joseph, koji bi trebao biti zamijenjen ovog tjedna, a koji je trenutno preuzeo vlast u zemlji i proglasio izvanredno stanje i Ariela Henryja kojeg je bivši predsjednik imenovao svojim nasljednikom. a koji osporava djelovanje Josepha, piše Večernji list.



Komentari