UŽIVO Plenković prihvatio ostavku: Budući da ga cijenim, odlučio sam prihvatiti njegovu ostavku

 Nešto prije 9 sati u petak je u Banske dvore došao potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, a koju minutu kasnije i premijer Andrej Plenković koji bi s njim trebao razgovarati o ostavci koju je podnio nakon što su jučer u zrakoplovnoj nesreći poginula dva pilota HRZ-a. U Vladu je došao i ministar branitelja Tomislav Medved.

U tragičnoj nesreći pada školskog aviona ZLIN jučer su poslijepodne kod Biljana Donjih kod Zadra poginuli pripadnici Hrvatske vojske, natporučnik Marko Novković i poručnik Luka Jagatić, polaznik letačke selekcijske obuke.

Premijer Plenković obratio se javnosti u 13 sati.

“Održao sam sastanak s ministrom Krstičevićem koji me izvijestio o za sada poznatim okolnostima. Još jednom izražavamo žaljenje i najdublju sućut. Ministar je jučer podnio ostavku. Danas smo razgovorali o tome. Ne vidim niti jedan razlog gdje bih mogao povezati njegovu političku odgovornost s padom aviona, ali ova situacija ga je izrazito pogodila. I sam je bio vojnik, zapovjednik i general, moj najbliži suradnika u HDZ-u i Vladi te iznad svega moj prijatelj. Budući da ga cijenim, odlučio sam prihvatiti njegovu ostavku”, poručio je premijer.



Ministar Krstičević je u svom obraćanju u zrakoplovnoj bazi Zemunik sinoć podnio ostavku nakon ove tragedije.

“Naša zadaća je da budemo s obiteljima i obiteljima ćemo pružiti svu potrebnu pomoć i podršku, sve ono što znamo i možemo. Želim kako ministar obrane izraziti i sućut svim pripadnicima HRZ-a i HV-a. Ovo je ogroman gubitak i za Hrvatsku vojsku. S današnjim danom podnosim ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade i ministra obrane”, rekao je Krstičević.

AFERE MINISTRA KRSTIČEVIĆA Imao problema s imovinskom karticom; Već je nudio ostavku zbog požara u Dalmaciji; Burno reagirao na provokacije u Saboru

Novinarima je kazao da o ostavci nije obavijestio premijera Andreja Plenkovića, no njih dvojica sinoć su razgovarali telefonski.

Iz Vlade su izrazili najdublju sućut obiteljima dvojice pripadnika HRZ-a koji su izgubili živote nakon pada zrakoplova.

Predsjednik Zoran Milanović u petak je komentirao ovaj tragični događaj te je dodao da ne bi zbog toga tražio ostavku ministra obrane.

“To su jako delikatne stvari. Može se opet dogoditi tako nešto za tjedan dana, a može za mjesec dana, to je opasan posao, iz poštovanja prema ljudima i obiteljima ne bih u nekoga upirao prstom. Zbog ovoga ja ne bih tražio ostavku Krstičevića”, poručio je.

Milanović: Ovo su jako delikatne stvari, zbog ovakve situacije ja ne bih tražio ostavku Krstičevića

Komentari