Plenković na sjednici Vlade: Ponovno ćemo imati više od 3000 zaraženih

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održava se sjednica Vlade.

Premijer Andrej Plenković rekao da možemo biti zadovoljni predstavljanjem Nacionalne strategije razvoja. Očekuje doprinos svih u javnom savjetovanju, a ”posebice onih koji sugeriraju konsenzus”.

”Mi imamo zadaću predlagati ovakve dokumente i želimo ga usvojiti uz što većui potporu i oporbi poručujem dapače, dajte svoje sugestije”, istaknuo je.

”Vidim neke bizarne medijske napise”, osvrnuo se na priču o sastanku Vijeća za nacionalnu sigurnost. Izvijestio je da je jučer popodne predstojnik Ureda Vlade poslao novo pismo predstojniku Ureda predsjednika da se sastanak održi idući petak.



Rekao je da ćemo danas ponovno imati više od 3000 zaraženih. Ponovno je apelirao na poštivanje mjera i podvukao da je situacija u Hrvatskoj ozbiljna. Pet županija provodi strože mjere od propisanih na nacionalnoj razini.

”Ako želimo izbjeći strože mjere, to možemo postići odgovornim ponašanjem. Prvi način je fizička distanca i nošenje maski, a drugi je socijalna distanca što znači manje prijateljskih i obiteljskih druženja”, rekao je premijer i dodao da to nisu velike žrtve u odnosu na ono što radi medicinsko osoblje.

”Restriktivne mjere nikome nisu u interesu”, poručio je. Dodao je da imamo dovoljan broj kreveta i respiratora i da zdravstveni sustav nije pred slomom. Naglašava da imamo dovoljno kapaciteta, da je u KB-u Dubrava na raspolaganju 500 kreveta.

Upozorio je da broj novozaraženih stragnira, ali broj hospitaliziranih raste što je ekvivalent broju zaraženih otprije sedam dana. Oba porasta usporavaju. ”Ali, to sve ne znači da se smijemo opustiti”, zaključio je predsjednik Vlade.

Komentari