UŽIVO VIDEO Rušenje dimnjaka na Ciglani na Črnomercu

Na Črnomercu upravo teku posljednje pripreme za rušenje dimnjaka kod Ciglane. Na terenu su vatrogasci koji pripremaju teren, a uskoro će se održati i press konferencija na kojoj će govoriti projektant iz tvrtke Kamgrad, koja izvodi radove.

Na terenu se okupilo 50-ak ljudi, a cijeli se ograđeni prostor nadzire pod budnim okom mnogobrojnih zaštitara.

Slučajnih prolaznika koji žele gledati povijesnu scenu baš i nema, javlja reporterka s terena.

Zagrepčani su ozbiljno shvatili upozorenja.



Podsjećamo, sugrađane koji žive u ovom djelu Zagreba se moli da do 11.45 sati otvore prozore i spuste rolete te ih drže otvorenima do oglašavanja zvučnim signalom. Naime, ovo je jako važno kako ne bi došlo do pucanja stakala na prozorima uslijed stvaranja podtlaka prilikom miniranja.

Gotovo sedam dana trajale su pripreme glavnog izvođača radova, tvrtke Kamgrad, kako bi sve prošlo bez ikakvih posljedica za susjede starog kompleksa.

 

Cijela akcija rušenja će biti popraćena zvučnim signalima.

Prvi signal, jedanput dugo, oglasit će se kad su minske bušotine napunjene i začepljene. Sve osobe koje nisu uključene u radove na miniranju moraju se udaljiti iz područja miniranja i otići u zaklon.

Drugi signal, dva puta dugo, najavit će okupljenima da su mine pripremljene za paljenje.

Treća zvučna obavijest, tri puta dugo, bit će najmanje jednu minutu poslije drugog signala, a objavljuje početak paljenja mina.

Za kraj će pustiti i četvrti signal, jedanput kratko, što će značiti završetak miniranja i daje se nakon što palitelj provjeri da na radilištu nema opasnosti, piše Zagreb.info 

Komentari