USKOK: Nakon razgovora sa Šimunićem odluka o daljnjem postupanju

Zeljko Puhovski / CROPIX

Uskok je u utorak potvrdio da je pozvao orloslavskog nezavisnog vijećnika Viktora Šimunića da “dostavi raspoložive materijale i iznese svoja saznanja” o snimljenom razgovoru s predsjednikom krapinsko-zagorskog HDZ-a i saborskim zastupnikom Žarkom Tušekom, nakon čega će donijeti odluku o daljnjem postupanju.

Nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Oroslavlja, koji je snimio razgovor u kojem mu Tušek u zamjenu za podržavanje HDZ-ove platforme na lokalnim izborima nudi pomoć u financiranju kampanje, kao i mogućnost postavljanja na određene položaje nakon izbora, najavio je ranije da će se odazvati na Uskokov poziv u srijedu u 11 sati.

I dok Tušek tvrdi da je riječ o pokušaju njegove diskreditacije, Šimunić je kazao da je snimku sastanka s Tušekom i gradonačelnikom Oroslavja Emilom Gredičakom, koju će predati Uskoku, napravio i objavio u interesu javnosti.

“Ovo sam napravio u javnom interesu, da se počne mijenjati ovaj loš, korumpirani sustav, da bude jednog dana mojim nećacima, našoj djeci bolje“, rekao je Šimunić. Ponovio je da je sastanak organizirao HDZ-ov gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak u njegovoj kleti.



Tušekov odvjetnik Vladimir Terešak najavio je mogućnost podnošenja kaznene prijave protiv Šimunića i novinara zbog neovlaštenog snimanja razgovora i objavljivanja snimke u javnosti.

Premijer Andrej Plenković je u izjavi danas popodne rekao da je riječ o gruboj Tušekovoj političkoj pogrešci. “Ne znam kako mu se to dogodilo, on je preiskusan političar, da ode na sastanak i završi ovako kako je završilo. Ne ulazim u namjere gospodina koji je očito namamio i njega i gradonačelnika Oroslavja. U svakom slučaju – politička greška koja se nije smjela dogoditi”, rekao je Plenković.

Šimunić: Dobio sam Uskokov poziv i odazvat ću se

Komentari