Unutar članstva HDZ-a puštena ‘fake news’; Milas: To je najgnusnije podmetanje

Hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u subotu kako su spremni za sutrašnje unutarstranačke izbore u HDZ-u, ali i upozorio kako je među članstvom počela cirkulirati SMS poruka koja zbunjuje jer se u njoj miješaju kandidati tima “Odvažno za Hrvatsku” i njihovih oponenata, “nešto poput ‘fake news'”.

“Spremi smo za unutarstranačke izbore, no, evo, danas se javljaju članovi da je počela cirkulirati SMS poruka gdje se miješaju kandidati našeg tima Odvažno za Hrvatsku i naših oponenata na jedna perfidan način. Očito je ova druga ekipa shvatila da gubi pa nastoje u zadnji tren zbuniti dio birača HDZ-a i miješaju kandidate s onima koji pobjeđuju”, rekao je Plenković i dodao: “To im neće proći”.

Ustvrdio je da je to još jedna operacija nalik na ‘fake news’ i dezinformiranje koje imamo i u situaciji s koronavirusom.

Iz Središnjeg izbornog povjerenstva HDZ-a u također su priopćili da su dobili upozorenja i prigovore brojnih članova HDZ-a o SMS poruci “HDZ IZBORI” te izvijestili da je riječ o manipulaciji kojom se želi prevariti članstvo.



“Povodom prigovora i upozorenja brojnih članova HDZ-a na dobivanje SMS poruke s nepoznatog telefonskog broja pod naslovom ‘HDZ IZBORI’ u kojoj se poziva članstvo na glasovanje za određene kandidate na izborima 15. ožujka, ističemo kako se radi o manipulaciji kojoj je cilj prevariti naše članstvo”, stoji u priopćenju koje je potpisao predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva HDZ-a Damir Sesvečan.

Povjerenstvo je pozvalo je članove HDZ-a “da ne nasjedaju na takve i slične anonimne poruke u kojima se lažno poziva na zajedništvo u podršci određenim kandidatima implicirajući da poruka predstavlja službeni stav stranke ili nekog stranačkog tijela”.

Članovi HDZ-a proslijedili su poruke u kojima navodno Zvonimir Milas, predsjednik HDZ-a Trešnjevka Sjever, poziva članstvo da pripaze kako glasaju jer će i njima trebati podrška. O tome smo kontaktirali i Milasa koji je demantirao slanje takvih poruka, ističući da poruka takvog sadržaja nije došla od njega te da je riječ o “najgnusnijem podmetanju”. Dodao je da je riječ o dezinformaciji te nam je proslijedio poruku kojom obavještava o održavanju izbora, a koju je slao članovima HDZ-a.

Komentari