UKUPNO 1832 OBOLJELE OSOBE Preminule još tri osobe. Mjere se produljuju do 4. svibnja

Daniel KASAP/ POOL / HINA

Prema posljednjim podacima u Hrvatskoj je dosad potvrđeno ukupno 1832 oboljele osobe, a 600 osoba se oporavilo. Dosad je preminulo 39 osoba.

Nacionalni stožer civilne zaštite na redovitoj konferenciji u 14 sati izvijestit će o najnovijim podacima o epidemiji koronavirusa u Hrvatskoj.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da je u posljednjih 24 sata potvrđeno 18 novooboljelih od koronavirusa.

“Možemo zaključiti da je ovo dobar rezultat, ali moramo biti oprezni i mudri. Da od početka nismo bili tako promišljeni i oprezni ne bi imali ovakav rezultat”, dodao je Beroš.



“Broj novooboljelih u 24 sata je 18, što čini ukupan broj od 1832 pozitivne osobe. Broj testiranih osoba je 21.647, a u posljednja 24 sata obavljeno je 694 testiranja”, rekao je ministar.

I u bolnici u Puli je pokrenuto testiranje za osobe na koje se sumnja da su pozitivne na koronavirus.

Mjere se produljuju

“Valjanost mjera se produljuje do 4. svibnja”, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Mjere koje se odnose na prelazak granice produžuju se, ali napušta se model organiziranih konvoja. Božinović je kazao da će vozači kamiona na granici dobiti potvrdu da smiju voziti samo autocestama i zaustavljati se na točno određenim mjestima.

Uvodi se i izvanredna teretna pomorska linija na relaciji Zadar-Ancona.

Kada je riječ o mjeri zabrane napuštanja prebivališta, odlučeno je da će lokalni Stožeri civilne zaštite Nacionalnom stožeru podnositi prijedlog da o slobodnom kretanju građanja na teritoriju pojedine županije.

”U slučaju da se u nekoj županiji pojavi novo žarište, mogu se donijeti posebne epidemiološke mjere za tu konkretnu općinu ili županiju”, objasnio je Božinović. Sve ove odluke o mjerama na snagu stupaju od ponoći.

Preminula još jedna štićenica splitskog Doma; Ukida se karantena za naselja Murter i Betina

Komentari