UKUPNO 1079 ZARAŽENIH Beroš: Još jedna osoba preminula; Božinović: Ne mogu svi imati propusnicu, onda se gubi smisao

Daniel KASAP/ POOL / HINA

Nacionalni stožer civilne zaštite u 14 sati na redovitoj konferenciji objavit će najvažnije informacije o epidemiji koronavirusa u Hrvatskoj.

Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je da je u posljednjih 24 sata u Hrvatskoj potvrđeno 68 novih slučajeva zaraze. Ukupan broj zaraženih je 1079. Od koronavirusa je umrlo osam osoba.  Trenutno je 38 osoba na respiratoru.

“Jedini način da prekinemo ovu epidmiju je da se odgovorno ponašamo”, dodao je Beroš.

“Od odluke o zabrani rada zabilježeno je 45 kršenja kada govorimo ugostiteljskim lokalima”, izvijestio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.



“Danas je do otprilike 11.45 sati izdano 192 262 propusnica. Ljudi koji rade u istom mjestu ne trebaju propusnice. Firme trebaju dati propusnice samo onima koji moraju otići po nešto. Pa ne mogu svi zaposlenici trebati propusnicu. Onda se gubi smisao propusnica. U interesu je zdravlja cijele nacije da se propusnice traže samo za one kojima je to zaista potrebno”, dodao je Božinović.

Napomenuo je i da je odbijeno i više od 4 500 zahtjeva za propusnicama. Neki koji imaju mjeru izolacije su također tražili propusnicu, što je neprihvatljivo i kažnjivo, naaglasio je ministar

“Kada gledamo situaciju u ravstvenom sustavu, 145 djelatnika je pozitivno. Među njima je osam ljekarnika, 10 stomatologa, osam djelatnika u administraciji, 61 doktor medicine i 44 medicinske sestre te se svi osjećaju dobro”, istaknuo je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

Božinović je poslao i važnu poruku poduzetnicima. Od danas poslijepodne bit će aktivan sustav skupnog unosa djelatnika za e-propusnice. Tvrtke će sve svoje djelatnike unositi u Excellu.

Danas je i šef Vinogradske bolnice Mario Zovak potvrdio da je pozitivan na koronavirus. U Vinogradskoj je u ovom trenu u samoizolaciji 190 djelatnika, a na koronavirus je pozitivno 15, od čega su četiri liječnika, pet medicinskih sestara i šest osoba iz administracije.

Šef Vinogradske bolnice pozitivan na koronavirus: Osjećam se dobro, volio bih pomagati u bolnici

Komentari