Uhićen je sin šefa policijskog sindikata Nikole Kajkića, terete ga da je dilao drogu

screenshot

Sin predsjednika Nacionalnog sindikata policije Nikole Kajkića uhićen je zbog sumnje da je dilao drogu, potvrđeno je Telegramu iz tri neovisna policijska izvora.

Prema priopćenju Policijske uprave vukovarsko-srijemske, 20-godišnjak je prije dva dana, 23. srpnja, uhićen zbog sumnje u preprodaju droge. Nije priopćeno o kojoj se količini i kojoj vrsti droge radi točno radi. Naime, inspektori su do njega došli nakon što su prikupili saznanja da se bavi uličnim dilanjem na području Vinkovaca.

Sa sudskim nalogom pretražili su mu dom, a nakon kriminalističkog istraživanja predan je pritvorskom nadzorniku.

Tko je kupovao drogu?

Isti dan uhićen je još jedan 20-godišnjak za kojeg istražitelji sumnjaju da je nabavio drogu upravo od Kajkićevog sina.



Kod njega je, sa sudskim nalogom također obavljena pretraga, te je pronađeno 1,8 grama marihuane. Nađena je i digitalna vaga. Ti dokazi policiji su bili dovoljni da ga povežu s nezakonitim posjedovanjem i korištenjem opojne droge i kazneno ga prijave.

U bolnicu, pa u policijski pritvor

Sin Nikole Kajkića, kako neslužbeno doznajemo, tijekom kriminalističkog istraživanja zatražio je liječničku intervenciju. Budući da su se zbog te informacije proširila nagađanja kako mu je otac pokušao pomoći da izbjegne pritvaranje provjerili smo u Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj što se doista dogodilo.

Glasnogovornik Dragoslav Živković, ne potvrđujući identitet osumnjičenika, kazao nam je kako je 20-godišnjaku doista pružena liječnička pomoć, no nakon toga vraćen je u policijsku postaju, te naknadno odveden u pritvor.

Karijera Nikole Kajkića

Inače, gospodin Kajkić je dugogodišnji predsjednik Nacionalnog policijskog sindikata, a radio je u Vukovarsko-srijemskoj policiji kao dio tima specijaliziranog za rasvjetljavanje ratnih zločina. Međutim, 2018. u srpnju prijavljen je za lažiranje službene zabilješke s iskazom jedne žrtve. Telegram je o toj prijavi detaljno pisao.

Zbog toga je suspendiran, a u međuvremenu je za to kazneno djelo protiv njega dignuta i optužnica. Krajem prošle godine u Srbiji je protiv njega podnijeta prijava kojom ga se sumnjiči za špijunažu.

Je li Kajkić žrtva sustava?

Županijski sud u Vukovaru nedavno ga je nepravomoćno oslobodio krivnje za zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju za što je bio optužen zajedno sa suprugom i njezinom majkom. Njegova supruga nepravomoćno je kažnjena zbog neurednog vođenja poslovnih knjiga, te štetu od 1,2 milijuna kuna učinjenu vlastitoj tvrtki.

Sve optužbe Nikola Kajkić je negirao, tvrdeći da je riječ o osveti sustava jer je previše istraživao neke zločine.

Inače, Kajkić je još uvijek pod suspenzijom, no za to vrijeme djeluje kao čelnik sindikata. Blizak je Domovinskom pokretu, te se neko vrijeme čak nagađalo da bi mogao biti jedan od nositelja liste u Slavoniji, piše Telegram.

Komentari