Uhićen bivši ravnatelj Gradskih groblja i njegova sestra. U sve je upetljan i poduzetnik Nenad Bukovec koji je prošli tjedan počinio samoubojstvo!

Photo: Robert Anic/PIXSELL

U Zagrebu se u srijedu provodi nova policijska akcija o kojoj se oglasio i USKOK. Kako su istaknuli, uhićenja i provođenja hitnih dokaznih radnji protiv pet osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela, USKOK provodi u suradnji s PNUSKOK-om.

Nakon ispitivanja osumnjičenika, USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, među uhićenima su i dvije djelatnice Zemljišno-knjižnog odjela Općinskog suda u Sesvetama za koje se sumnja da su primale mito. Osim toga, taj dnevnik neslužbeno doznaje da je privedena i sestra Patrika Šegote, bivšeg ravnatelja Groblja, Tamara Šegota. Navodno je sporno njezino poslovanje preko tvrtke Notitia s jednim građevinskim poduzetnikom koji je obavljao radove i za Gradska groblja.

Kako se dalje neslužbeno doznaje, istražitelji USKOK-a su usmjereni na poslove uhićenog bivšeg direktora gradskih groblja s tvrtkom Prigorac građenje i njenim preminulim vlasnikom Nenadom Bukovcem. Naime, Bukovec je prošli tjedan preminuo odnosno počinio je samoubojstvo i pokop je bio ovaj tjedan. Navodno je i on bio pod mjerama istražitelja i bio bi uhićen sa Šegotom i ostalima da je živ.



U srijedu ujutro PNUSKOK je u ušao u Gradska groblja Zagreb. Pretresao se ured pomoćnika za pravne poslove Drage Pleša, koji nije došao na posao.

Također, pretresaju Šegotinu sobu koji je sad u Zagreb parkingu. Sumnja se da se radi o pogodovanju u javnoj nabavi i zlouporabi položaja.

Patrik Šegota je uhićen u Dubrovniku i prevezen u Zagreb gdje je izvršen pretres ureda u Zagrebparkingu te njegovog stana u Slovenskoj.

Inače, Šegota je ostavku na mjesto ravnatelja podnio u studenom prošle godine nakon što su mediji otkrili da je raspisao javni poziv za desetogodišnji zakup zemljišta na četiri unosne lokacije na groblju Mirogoju.

Šegotin odvjetnik još uvijek ne zna zbog čega je uhićen njegov branjenik

Za N1 je Šegotin odvjetnik Vladimir Terešak rekao “da još uvijek ne zna zbog čega je uhićen njegov branjenik, ali pretpostavlja da je to zbog policijskih izvida vezanih za bivšeg gradonačelnika”.

Na upit o tome je li u kontaktu sa Šegotom, Terešak je istaknuo da se nisu čuli, ali da je Šegota jutros uhićen u Dubrovniku.

Terešak pretpostavlja da je Šegota sada na putu za Zagreb i da će biti izvršena pretraga njegova doma u Zagrebu. Dodao je kako je u tijeku pretraga prostorija u Gradskim grobljima, ali da se ta pretraga ne odnosi na njegovog branjenika nego na pomoćnika koji je također uhićen.

Odvjetnik Terešak je naglasio kako će kontaktirati Šegotu kada dođe u Zagreb, te kako pretpostavlja da će tijekom sutrašnjeg dana Šegota biti doveden u USKOK i da će tada znati što mu se stavlja na teret.

Troskot: Brine nas epilog tih svih uhićenja

Mostov Zvonimir Troskot je komentirao uhićenja, te rekao kako Most na to gleda ‘pozitivno’, ali ih brine epilog tih svih uhićenja.

“Bivši suradnici gospodina Bandića i gradske uprave još uvijek su u sudskim procesima, nemamo epiloge toga. Nedavno, prije par tjedana smo imali uhićenja u Gradskom stambenom komunalnom gospodarstvu, međutim i dalje nemamo koji je epilog s tom osobom. Ono što mi pozdravljamo jest da svaka osoba, gdje je i bila sumnja za bilo kakav mito, korupciju, izvlačenje novaca iz gradske uprave, to treba dobro istražiti. Međutim, s druge strane ono što fali jest epilog tome”, istaknuo je Troskot.

Više pročitajte OVDJE

Čaćić: Može nas iznenaditi što sve skupa nije pokrenuto za Bandićevog života

Uhićenja u Zagrebu komentirao je i predsjednik Reformista i član vladajuće većine Radimir Čačić. Rekao je da ‘ako je ozvučenje trajalo mjesecima, može nas iznenaditi što sve skupa nije pokrenuto za Bandićevog života’.

Više pročitajte OVDJE

Herman: Oko ovog uhićenja biti jednako oštri kao i u kritikama novog gradonačelnika Tomislava Tomaševića

Uhićenja u Zagrebu komentirao je i šef zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman. Osvrnuo se na uhićenje Patrika Šegote te rekao da će u tome “biti jednako oštri kao i u kritikama novog gradonačelnika Tomislava Tomaševića”.

Više pročitajte OVDJE

Peović: Članovi Možemo! trebali bi biti malo realniji i kritičniji

Kaže da nitko racionalan ne može biti zadovoljan činjenicom da imamo rješavanje korupcijske hobotnice u trenutku kada vladajućima to odgovara.

“Nitko nije protiv uhićenja. Mislim da bi članovi Možemo! trebali malo biti realniji i kritičniji prema HDZ-u i reći ono što je očito, a to je da HDZ sad riješava probleme za koje je sigurno bio spreman i svjestan i prije”, rekla je Peović.

Više pročitajte OVDJE

Patrik Šegota sproveden u Zagreb, završen pretres ureda Drage Pleše

Prema novim informacijama, Patrik Šegota stigao je u Zagreb te će uz pratnju policije biti odveden na pretres ureda u Zagrebparkingu. U međuvremenu je završen i pretres ureda Drage Pleše u Gradskim grobljima, a Tamara Šegota također je sprovedena u Zagreb.

Više pročitajte OVDJE

Čak 670 tisuća kuna mita

Prema informacijama Jutarnjeg lista, Uskok Šegotu sumnjiči da je jednome poduzetniku pogodovao pri dobivanju poslova s grobljima vrijednih oko 4 milijuna kuna, a da mu je ovaj zauzvrat platio oko 670.000 kuna.

Tomašević: ‘Očekivao sam uhićenja, krakovi korupcijske hobotnice u Zagrebu i gradskim poduzećima dosta su veliki i rasprostranjeni’

Uhićenja je komentirao i novoizabrani zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Tvrdi kako je očekivao daljnja uhićenja zbog velike korupcijske hobotnice te da je o nepravilnostima u gradskim grobljima govorio još dok je bio u oporbi.

Napominje i kako nema grada u Hrvatskoj koji ima ovakvu tranziciju vlasti s ovoliko uhićenja i pretresa u prvih 40 dana.

Više pročitajte OVDJE.

Odvjetnik Šegote: Prije dva mjeseca mi je potpisao punomoć, pretpostavljam da je očekivao da bi do ovoga moglo doći

Nakon pretresa Šegotinog ureda u Zagrebparkingu, policija ga je odvela da njegovog stana u Slovenskoj gdje se vrši novi pretres.

Ondje se oglasio i njegov odvjetnik prema čijim riječima se Šegoti na teret stavlja kazneno djelo primanja mita vezano uz poslovanje u vrijeme dok je obnašao dužnost direktora Gradskih groblja.

Više pročitajte OVDJE.

Petek: Sve je ovo kikiriki, u zagrebačkoj blagajni nedostaju milijuni

O uhićenjima se oglasio i nezavisni zagrebački gradski zastupnik Renato Petek koji smatra kako su uhićeni samo “sitne ribe” te kako očekuje otvaranje puno većih afera.

“No, sve je ovo kikiriki, ovo je sitan novac o kojem se priča, 13.000 kuna ili 23.000 kuna za nekakvu kućicu. U zagrebačkoj blagajni nedostaju milijuni i one najveće afere očekujem da tek budu otvorene – i vezano za gospodarenje otpadom, žičaru, pročistač voda, građevinske dozvole i razne situacije u izgradnji grada gdje je Grad Zagreb oštećen za višemilijunske iznose”, poručio je Petek.

Više pročitajte OVDJE.

Komentari