U Zagrebu fizički napadnute studentice koje su prikupljale potpise za Most, Grmoja se rasplakao pred kamerama

screenshot Nova tv

Dvije volonterke koje na štandu Mosta prikupljaju potpise za predstojeće lokalne izbore napadnute se na sred glavnog zagrebačkog trga.

Oko 14.50 u petak na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu dvije studentice koje su prikupljale potpise za kandidaturu Mostovog Zvonimira Troskota za gradonačelnika napao je muškarac. Napad je potvrdio i Nikola Grmoja, te pojasnio što se dogodilo.

“Muškarac je jednu studenticu udario, a potom počeo drugu udarati šakama u glavu. Treća djevojka koja je bila s njima probala je nazvati policiju, no on joj je uzeo mobitel. Prolaznici su ga oborili, a jedan mu je, kako sam čuo, sasuo suzavac i poslije je došla policija.

Ne znamo je li psihički nestabilan ili to za novac učinio, ali on je napao mlade djevojke koje svoje slobodno vrijeme ulažu u promjene u Hrvatskoj”, kazao je Grmoja za N1.



Grmoja se rasplakao pred kamerama

Pred kamerama Nove TV Grmoja nije mogao zadržati suze zbog incidenta na Jelačićevom trgu.

“Predobre su, došle su tu volontirati, pomagati i onda ih netko tu usred grada udara. Užasno je to, ne mogu”, kazao je sa suzama u očima Grmoja, prenosi Dnevnik.hr.

facebook MOST

Grmoja se o incidentu osvrnuo i na svom Facebook profilu.

“Studentice i prekrasne djevojke Magdalena i Lea, koje su svoje vrijeme odlučile izdvojiti kako bi volonterski skupljale potpise za Most, brutalno su napadnute od strane nepoznatog napadača.
Teže ozljede su spriječene reakcijom prolaznika.
Svi smo pod šokom, a posebno sam tužan jer se radi o divnim djevojkama koje od volontiranja za Most nemaju nikakvu osobnu korist.
One su ono najbolje što ovo društvo ima, mlade i pametne, budući akademski građani ove zemlje koji svoje slobodno vrijeme ulažu u promjene u Hrvatskoj.
Sve ovo me osobno jako pogodilo ali nas neće obeshrabriti niti zastrašiti.
Još uvijek ne znamo je li napadač od nekoga poslan, ali naš Josip Matić kaže da mu se čini da je dobro znao što radi.
Kako god bilo nastavljamo jako, nastavljamo radi mladih ljudi koji nas podržavaju i koji u najvećem broju stoje upravo uz Most!
A svima onima koji će možda u budućnosti pokušat ovakvo nešto napraviti poručujem da ćemo znati štititi naše mlade volontere”, napisao je Grmoja u svojoj objavi.

Komentari