U Zagrebu 293 novozaraženih, i danas su veliki redovi za testiranje, lijekova ima dovoljno za nekoliko tjedana

N1

U Zagrebu su zabilježena 293 nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je u utorak zagrebački Stožer civilne zaštite, dodavši da u zdravstvenim ustanovama kojima je osnivač Grad Zagreb, ima dovoljno lijekova za nekoliko tjedana.

Glavna sestra Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Cecilija Rotim izvijestila kako je u posljednja 24 sata na Zavodu testirano 1402 testiranja, od toga su 293 pozitivna, pa je trenutan broj aktivnih slučajeva zaraze 1497. Ukupno je 7840 osoba u samoizolaciji.

Među novooboljelima, 90 ih je s negativnom epidemiološkom anamnezom, 92 osobe su kontakti otprije pozitivnih osoba, kod manjeg broja osoba zaraza je moguća tijekom obiteljskih okupljanja, hospitalizacije, sportskih aktivnosti, pet je uvezenih slučajeva, a kod 100 novooboljelih epidemiološka je obrada u tijeku.

Zbog više potvrđenih slučajeva zaraze, mjera samoizolacije određena je za 320 učenika i šest nastavnika u osnovnim i srednjim školama.



Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč izvijestio je da u zdravstvenim ustanovama kojima je osnivač Grad Zagreb, lijekova ima dovoljno za nekoliko tjedana.

“Za sada funkcioniramo potpuno normalno, imamo rezerve lijekova koje će osigurati nesmetano funkcioniranje nekoliko tjedana”, kazao je ali i napomenuo kako bi se kriza s obustavom isporuke lijekova mogla osjetiti ukoliko se uskoro ne osigura normalno snabdijevanje.

Komentari