U vrijeme kad Plenković preporučuje da se ne putuje, HDZ-ov saborski prvak odlučio je blagdane provesti na Korčuli

Branko Bačić/Patrik Macek/PIXSELL

Na pitanje gdje će proslaviti predstojeće blagdane, Bačić je odgovorio da će ih provesti u krugu obitelji u Korčuli, a dio vremena će biti i u Zagrebu.

“I u Korčuli i u Zagrebu bit ću isključivo uz svoju obitelj i nemam nikakvih planova”, kazao je.

I saborski zastupnik Davor Ivo Stier rekao je da će Božić proslaviti u krugu obitelji u Samoboru.

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman rekao je novinarima da je kanio za blagdane putovati, ali svakako će poštivati epidemiološke mjere i preporuke.“Moramo se ponašati odgovorno jer vremena nisu lagana. Ja imam brojnu obitelj i uvijek smo se nas više od 20 nalazili za Badnjak, međutim, sada to više neće biti moguće i morat ćemo se nekako ograničiti”, poručio je.

Naveo je i da će, kako je Nacionalni stožer Civilne zaštite preporučio, Božić će provesti u najužem obiteljskom krugu, do deset članova obitelji, doma u Zagrebu.

“Što manje kontakata, to ste sigurniji da niste dobili virus tako da treba izbjegavati velika skupljanja, držati fizičku distancu, boraviti više na zraku ili provjetravati stambene prostorije i što manje boraviti zajedno u većim skupinama”, rekao je.

“Navikli smo i ići na polnoćku, u punu crkvu, ali sada to neće biti moguće. Moramo se držati propisa inače nećemo moći prebroditi krizu, a ona se može prebroditi ovakvim odgovornim ponašanjem”, poručio je Grlić Radman.

Komentari