U velikoj akciji policije nakon Jakupčića uhićena i Josipa Rimac

Rano jutros policija je uhitila predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića. Kako je potvrdio njegov odvjetnik Vladimir Terešak, policija ga sumnjiči za zloporabu ovlasti i trgovanje utjecajem. 

Neslužbeno se doznaje da je uhićena i državna tajnica u Ministarstvu uprave te bivša kninska gradonačelnica Josipa Rimac. U pitanju je gradnja vjetroelektrana kod Knina koja se planirala u doba kada je Rimac bila na čelu Knina, piše Dnevnik.hr.

Obavljena je pretraga prostorija Hrvatskih šuma, a u ranim je jutarnjim satima, kazao je odvjetnik Vladimir Terešak, pretražen i Jakupčićev stan. Oko 9 sati Jakupčića su odvezli iz Hrvatskih šuma, a u popodnevnim bi satima trebao biti prevezen na ispitivanje u USKOK. Navodno je riječ o većoj akciji pa bi tijekom dana moglo biti još uhićenja.

Glasnogovornica: ‘U šoku sam’

‘U šoku sam. Ne znam ništa o tome jer mi još uvijek radimo od kuće. Nikoga nisam uspjela dobiti telefonom pa ću otići u ured i vidjeti što se događa. Ako je tako, tijekom dana ćemo poslati službeno priopćenje”, izjavila je glasnogovornica Ana Juričić Musa.



”Gospodin Jakupčić je uhićen, ali još nemam uvid u cijeli slučaj. Jutros su me zvali iz policije i kazali mi da je u tijeku pretres njegove kuće, a potom i službenih prostorija. Na teret mu se stavlja zlouporaba položaja i trgovanje utjecajem”, kazao je za RTL.hr odvjetnik Terešak.

Podsjetimo, Jakupčić inače član HDZ-a, na čelo Hrvatskih šuma došao je u veljači 2017.  je rekorder u mjesečnim primanjima, odnosno plaći u neto iznosu, kad su u pitanju državne tvrtke. Njegova je mjesečna plaća, kako smo tada doznali uvidom u imovinsku karticu, iznosila 29.297,80 kuna. To je, primjerice, veća plaća od šefa Vlade Andreja Plenkovića i šefa Sabora Gordana Jandrokovića.

Komentari