U slavonskom žarištu virus ušao i u bolnički sustav: Zaražena dva liječnika i dvije medicinske sestre

Ilustracija Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

Za čak 25 osoba u Požeško-slavonskoj županiji u četvrtak je potvrđeno da su zaražene koronavirusom, čime je ukupan broj oboljelih u ovoj županiji porastao na čak 45 u svega nekoliko dana. No, ono što je razlog za dodatni alarm je činjenica da su među novozaraženima i dva liječnika te dvije medicinske sestre Opće županijske bolnice Požega. Riječ je o zaposlenima na Plućnom odjelu te na Neurologiji, a ovu informaciju potvrdio je Jutarnjem listu prof. dr. Željko Glavić, ravnatelj požeške bolnice.

“Da. Na žalost, točno je da je četvero naših djelatnika pozitivno na koronavirus, a potvrdu za to dobili smo večeras oko 20 sati. Odmah smo pristupili dezinfekciji svih prostora, ali i detektiranju njihovih kontakata kako bismo spriječili ili barem ublažili daljnje širenje virusa i u krugu bolnice odnosno naših zaposlenika i pacijenata, ali i izvan njega”, kazao je prof. Glavić za Jutarnji.

Liječnici i sestre kojima je potvrđena zaraza testiranju su se podvrgnuli nakon što se u srijedu pokazalo da je pozitivna jedna gospođa koja je prošloga tjedna, 25.6., bila na naručenim pregledima na dva navedena Odjela.

Broj oboljelih u toj županiji naglo je počeo rasti nakon povratka dviju zaraženih osoba iz Njemačke. Dvoje zaraženih povratnika virus je proširilo na svoju rodbinu i prijatelje.



Komentari