U Sisačko-moslavačkoj županiji prijavljen 34551 oštećen objekt, a pregledano ih 21601

Petrinja Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL/ilustracija

U Sisačko-moslovačkoj županiji na temelju ažuriranih ArcGIS podataka od 26. siječnja, prijavljen je 34551 objekt oštećen u potresu, a do utorka je pregledan 21601 objekt, izvijestila je ta županija.

Privremeno neuporabljivih objekta, kojima je potreban detaljan pregled je 2193, a 2614 je privremeno neuporabljivih objekata kojima su potrebne mjere hitne intervencije.
Navodi se i kako je bez oštećenja uporabljivo 555 objekata i da su 5048 objekta uporabljiva bez ograničenja.

S preporukom o postupanju uporabljivo je 8279 objekata.

U izvješću se navodi i djelatnost psihologa Sisačko-moslavačke županije kojima se javljaju osobe zbog teškoća sa spavanjem, preplavljenosti neugodnim emocijama, zbog napadaja plača, razdražljivosti, ponavljajućih misli vezanih uz potres, osjetljivosti na podražaje iz okoline te zbog poteškoća s donošenjem svakodnevnih odluka i fizičkih smetnji.



U izvješću se navodi kako na području županijskoga Zavoda za hitnu medicinsku pomoć rade sve ispostave i funkcioniraju žurni pozivi te da sanitet vozi, a u Petrinji i Glini timovi rade u kontejnerima i nema poteškoća s ispunjavanjem obveza.

U Općoj bolnici “Dr. Ivo Pedišić” – Sisak od ponedjeljka 11. siječnja počeli su s radom određeni odjeli, a naručene pacijente će liječničko osoblje obavješćivati o zakazanim terminima tako da pacijenti ne moraju zvati bolnicu.

Uprava Doma zdravlja Sisak trenutno radi u ambulanti u Lekeniku, a dodaje se kako sve ambulante rade, ali dio ih je izmješten na druge lokacije i kontejnere. Uprava Doma zdravlja Petrinja radi u Lopašićevoj, a obiteljske i stomatološke ambulante iz Ulice Matije Gupca u Petrinji, čija je zgrada razrušena, izmještene su na lokaciju Doma zdravlja u ulicu Radoslava Lopašića.

Ambulanta u Jabukovcu zbog oštećenja na objektu radi terenski, stigao je kontejner i u tijeku je priključivanje struje, nakon toga slijedi preseljenje opreme i stavljanje ambulante u funkciju.

Komentari