‘U POLITICI I LJUBAVI SVE JE DOZVOLJENO’ Zekanović: Moje politike će uvijek biti iste – desne, konzervativne i kršćanske

Davor Pongracic / CROPIX

Saborski zastupnik Hrvoje Zekanović postao je član Hrvatske demokršćanske stranke te se priklonio vladajućoj većini.

Posljednjih dana trpi mnogo kritika na račun tog političkog preleta.

Što on o tome kaže?

‘Promijenili su se samo partneri’
Zekanović tvrdi da mu je njegov svjetonazor sve te da od nekih ideja neće odustati ni milimetra.



“Moje politike će uvijek biti iste – desne, konzervativne i kršćanske. Moj svjetonazor i politička pozicija nisu se promijenili, moje su politike jasne. Promijenili su se samo partneri”, tvrdi Zekanović u gostovanju na N1.

Podsjetio je i da je 2018. godine napustio vladajuću koaliciju zbog Istanbulske konvencije, a priznaje, volio bi da taj dokument nikad nije usvojen i dalje bi se borio protiv njega. No, navodi, sada je kontekst drugačiji.

‘U politici i ljubavi sve je dozvoljeno’
“Ja sam promijenio retoriku. Kad sam u situaciji da biram između ravnozemljaške oporbe, izabrat ću razum i stabilnost, a to je trenutno vladajuća garnitura. U politici i ljubavi sve je dozvoljeno. Vjerojatno bih ponovio većinu onog što sam napravio”, objašnjava i dodaje da u Hrvatskoj postoje dvije opcije.

“Jedna je surađivati sa SDP-om i Radničkom frontom, a to radi Most, Domovinski pokret, Možemo i ove male stranke – to je ta ekipa. S druge strane imate trenutnu Vladu Andreja Plenkovića oko HDZ-a i Demokršćanske stranke. Ta koalicija nije idealna, niti je svaki zastupnik unutar HDZ-a idealan, niti u Demokršćanskoj stranci. To je tako”, pomiren je Zekanović koji naglašava da se došao boriti za kršćanske vrijednosti u politici.

Na kraju tvrdi i da njegov dolazak nije bio potenciran od strane Andreja Plenkovića i vladajuće većine, već im je to rekao, a oni su prihvatili jer smatraju da je to dobro za vladajuću većinu. a ne jer su mu nešto nudili.

 

 

Komentari