U KB Dubrava zaražena liječnica, u tijeku je evakuacija

Marko Todorov / CROPIX

Neslužbeno se doznaje, u KB Dubrava zaražena je jedna liječnica, a čeka se nalaz drugog liječnika. Evakuacija je u tijeku.

Iz Dubrave su u petak sa psihijatrije otpušteni ili premješteni pacijenti radi pripreme kapaciteta potrebnog za izolaciju. A istovremeno su još tada počela testiranja zaposlenika Interne klinike čiji je dio za reumatologiju zatvoren zbog potvrde oboljenja liječnice s tog odjela.

Kako neslužbeno doznaje Večernji list dvoje liječnika iz bolnice Rebro nalazi se u samoizolaciji jer su bili u kontaktu s osobama kod kojih je potvrđena zaraza koronavirusom. Epidemiolozi poduzimaju sve propisane mjere, piše Večernji list.

Cijela državna uprava mora imenovati kooridnatore za suzbijanje širenja koronavirusa, popisati činovnike po njihovim eventualnim postojećim dijagnozama i imaju li djecu, tko živi bliže poslu, tko ima automobil…



Podsjetimo, U Hrvatskoj je potvrđeno novih sedam oboljelih osoba koronavirusom. Pet je slučajeva u Osijeku, dva su u Zagrebu. Dosad je u Hrvatskoj potvrđeno ukupno 46 oboljelih osoba, od kojih su dvije osobe ozdravile.

Komentari