U Hrvatskoj potvrđeno 39 novooboljelih, ukupno ih je 1534. Oporavile se 323 osobe

Bruno Konjevic / CROPIX

Prema posljednjim podacima u Hrvatskoj je dosad potvrđeno ukupno 1534 oboljelih osoba, a 323 osoba su se oporavile. Preminula je 21 osoba.

Nacionalni stožer civilne zaštite u 14 sati održat će redovitu konferenciju za javnost i medije na kojoj će iznijeti najnovije informacije o epidemiološkoj slici u Hrvatskoj.

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je da je u posljednjih 24 sata u Hrvatskoj zabilježeno 39 novooboljelih. Dvije osobe su skinute s respiratora, ukupno ih je 32.

Beroš se zahvalio svima koji se pridržavaju mjera i koji ih kritikuju jer im to pomaže da kreiraju promišljenije i bolje mjere.



“Danas je Velika subota i blagdan na kakav nismo naučili. Unatoč dobrim rezultatima, nema opuštanja”, rekao je Beroš.

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Stožera Davor Božinović također se zahvalio svima koji rade na prvoj crti obrane od koronavirusa, ali i poslao upozorenje svima koji se ne pridržavaju mjera.

“Još uvijek među nama i onih koji su neodgovorni i koji koriste ovu situaciju kako bi izbjegli ono što propisuje Stožer, ali i zdrav razum. Možda mogu izbjeći predstavnike institucija, ali teško da će izbjeći virus”, rekao je Božinović i naglasio kako se virus najbrže širi u obitelji.

Šefica Infektivne klinike u Zagrebu Alemka Markotić rekla je kako zasad nema podataka da se koronavirus u Hrvatskoj vratio kod onih koji su ga već preboljeli.

“Nemamo informacija da je netko za sada dobio recidiv. Trebamo biti još oprezan s tom definicijom”, komentirala je Markotić.

U Splitu 17 novooboljelih: Zaraženo još sedam štićenika i dvoje djelatnika u splitskom domu za starije

Komentari