U Hrvatskoj je manje od tisuću hospitaliziranih, u tijeku su pripreme za otvaranje; Oporba: Nacionalni stožer gubi kredibilitet

Zagreb/Patrik Macek/PIXSELL

U Hrvatskoj je u subotu manje novozaraženih u odnosu na usporedivi dan prošloga tjedna. Danas je bilo 379 novih slučajeva, što je 45 manje nego prošle subote. 

Nastavljen je i pad broja pacijenata na bolničkom liječenju. Danas ih je 955, što je prvi put od kraja listopada da je u bolnicama manje od tisuću oboljelih od COVID-a.

U posljednja 24 sata od posljedica bolesti preminulo je 17 osoba.

Zbog dobre epidemiološke situacije, od ponedjeljka se ublažavaju neke mjere, pa će ovaj vikend djelatnosti koje će ponovno moći raditi iskoristiti za pripreme.



U kafićima od ponedjeljka možete uzeti ‘kavu za van’

Od ponedjeljka ćete moći uzeti piće za van, ali uz maske, održavanje distance te bez zadržavanja na terasi. No neće biti dopušten ulazak u ugostiteljski objekt i puštanje glazbe.

Svoja vrata otvorit će i škole stranih jezika, kladionice i casina uz zabranu konzumacije pića. Otvaraju se i dječje igraonice koje od Vlade traže dodatnu pomoć.

Državni inspektorat izdao preporuke ugostiteljima, apelira na pridržavanje mjera

U Istri i Primorsko-goranskoj županiji se u idućih sedam dana neće otvarati kladionice i casina.

I djelatnosti koje s radom počinju u ponedjeljak moći će i dalje računati na potpore države za veljaču.

Oporba optužuje Vladu i Stožer

“Vidimo situacije gdje ljudi koriste položaj gdje su u stožeru da pomognu sebi i drugima, to je potpuno za Vladu ispod svake razine očekivanja”, govori Peđa Grbin, predsjednik SDP-a.

“Nacionalni stožer gubi kredibilitet i ne mogu propisivati mjere ako ih se sami ne drže, a što se tiče cijepljenja, to je po meni dno dna”, ističe Tomislav Tomašević, Platforma Možemo!Zagreb je naš!

Nevjerojatni ministar

Na cijepljenje preko reda osvrnuo se i ministar Aladrović.

“Mogu reći još jednom da je to stvarno društveno neodgovorno, društveno neprihvatljivo, međutim da li treba biti posljedica? Pa možda nije vrijeme da se bavimo posljedicama, možda je trenutak da zapravo svi ovu društvenu temu zapravo dignemo na neku razinu kako bi progovorili o tome i kako se to ne bi događalo u budućnosti. Ja sam siguran da će nakon ovakvih napisa po medijima ovakva praksa prestati”, ističe Josip Aladrović, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Komentari