U gradu Sinju ne prihvaćaju Stožerovo ‘NE’, Bulj traži rad ugostiteljskih objekata do tri ujutro

Sinjski gradonačelnik iz redova Mosta, Miro Bulj i načelnik sinjskog Stožera Civilne zaštite Denis Bobeta ponovno su zatražili produljenje radnog vremena ugostiteljskih objekata.

“Stožer civilne zaštite Grada Sinja i Grad Sinj ne prihvaćaju negativan odgovor Nacionalnog stožera civilne zaštite na naše traženje produljenja radnog vremena u Gradu Sinju u danima Alke i Velike Gospe”, poručio je načelnik Stožera Denis Bobeta.

Rad do 3 ujutro

Naglašava i kako je odgovor stožera preopćenit te da se kao takav ne može primjenjivati u specifičnim uvjetima koji se događaju za vrijeme velikih sinjskih manifestacija kada Sinj posjeti više od 150 tisuća ljudi.

“Zbog očuvanja zdravlja naših gostiju i domicilnog stanovništva kojima su dani Alke i Velike Gospe iznimno važni, kako zbog egzistencijalnih razloga tako i zbog očuvanja tradicijske kulture, tražimo da u skladu s važećim epidemiološkim mjerama Nacionalni stožer promjeni odluku o ograničavanju radnog vremena”, rekao je gradonačelnik Sinja Miro Bulj.



U priopćenju su zatražili da zbog specifičnosti situacije u Sinju, Stožer dozvoli rad ugostiteljskim objektima u skladu s epidemiološkim mjerama do tri sata ujutro kako bi spriječili “nekontrolirano okupljanje na raznim mjestima, parkovima, ulicama i sl. koji će se događati”.

‘Dosta je bilo izrugivanja!’

“Dosta je izrugivanja s narodom, tražim da se na Alku pusti maksimalan broj od 5000 ljudi u gledalište” napisao je Bulj na Facebooku.

“Dopisom prema Nacionalnom stožeru tražio sam da se ukine sve mjere barem dok traju Dani Alke i Velike Gospe, najvažnije doba godine za nas u Sinju”, naglašava.

“Mladi se poslije tog vremena okupljaju u gradu i grupiraju, ja ih podržavam, ali zar ne bi bilo bolje da rade kafići nego da su na zidićima, u parkovima ili idu preko granice”, rekao je i naglasio kako je besmisleno je što se kafići zatvaraju jer mladi onda poslije ponoći odlaze u kafiće u BiH.

Upozarava i kako će promet će biti manji što će osjetiti i OPG-ovci i ugostitelji.

‘Sinj je na zubu Nacionalnog stožera’

“Sinj je na zubu Nacionalnog stožera. Prvo se digla buka zbog Thompsonova koncerta, na kojem su sve mjere poštovane i nije bilo problema. Onda su htjeli zabraniti Milu Kekina i Hladno pivo, a istodobno se 1000 HDZ-ovaca okupilo na Pelješkom mostu. To je izrugivanje s narodom!” zaključuje Bulj.

Komentari