Tušekov odvjetnik Vladimir Terešak: Ovo je bio jedan obični politički pregovor

screenshot

Nije prvi slučaj da se u javnosti raspravlja o tajnim snimkama, a ne bi bilo i prvi put da budu dokaz na sudu. Vladimir Terešak, odvjetnik predsjednika krapinsko-zagorskog HDZ-a Žarka Tušeka smatra kako je njegov klijent nevin.

‘Nije član vlasti’

Terešak je uvjeren da Tešak neće odgovarati zbog ovih snimki. Smatra da je to dijametralno suportan slučaj od slučaja Sabo.

”Gospodin Sabo je pravomoćno osuđen za davanje mita i bio je član izvršen vlasti. Gospodin Tušek nije član izvršne vlasti”, kazao je Terešak.

Prema mišljenju njegova odvjetnika, on nije u poziciji da dijeli funkcije.



”Ovo je po meni bio jedan obični politički pregovor i razgovor, o nečemu što bi bilo kada bi bilo”, tvrdi Terešak.

Tvrdi kako se na snimci ne vidi da je ”dotični gospodin”, kako Terešak naziva nezavisnog vijećnika iz Oroslavja Viktora Šimunića, došao na sastanak spreman poticati ostale osobe da mu nešto nude.

”Ne vidi se da on pita, a gdje sam tu ja”, napominje odvjetnik.

‘Ne znamo u čije ime je poslan’

Tvrdi kako sud može odlučiti je li snimka u javnom interesu. Terešak tvrdi kako je novinar 24sata, koji je prvi objavio snimku, poticao Šimunića da snimi razgovor. Također, Terešak ističe kako se razgovaralo o funkcijama unutar Krapinsko-zagorske
županije gdje HDZ nije na vlasti.

”Mi ne znamo u čije ime je poslan dotični gospodin da potiče nekoga na eventualno vršenje kaznenog djela”, izjavio je Terešak.

USKOK je brzo reagirao. Šimunić bi već sutra trebao otići u USKOK i predati snimku.

”Moj klijent je legalista i on će se u svakom slučaju odazvati na svaki poziv USKOK-a i on će to obrazložiti upravo onako kako ja to vama obrazlažem”, rekao je Terešak.

Premijer je rekao kako je Tušek iskusan političar i kako mu se ovo nije smjelo dogoditi, prema mišljenju njegova odvjetnika ta premijerova izjava znači da si ”Tušek nije smio dozvoliti da se spusti na nivo sastančenja u privatnim objektima  s minornim
političarima”.

”Sastanak je održao na inzistiranje gradonačelnika Oroslavja. Gospodin Tušek je pogriješio što na taj sastanak nije poslao nekog niže rangiranog člana HDZ-a iz Krapinsko-zagorske županije”, rekao je odvjetnik za RTL.

Komentari