Trut o ‘Festivalu slobode’: Građani su se pridržavali mjera, držali su distancu i bilo je dezinficijensa

Screenshot

Građani koji su se u subotu okupili na glavnom zagrebačkom trgu na prosvjednom okupljanju Festival slobode, poručili su vlastima da mjere narušavaju temeljne slobode. Osim toga snažno su izviždali Hitnu pomoć koja je stigla na poziv osobe kojoj je pozlilo, gađali vozilo plastikom, a policija je zabilježila barem dva incidenta. Epidemiolozi i Hrvatska liječnička komora osudili su u nedjelju neprimjerene poruke, a pomoćnik ministra unutarnjih poslova rekao je da prema izvještaju inspektora mjere nisu prekršene.

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut u razgovoru za N1 rekao je da prema izvješću koje su dobili, nije bilo kršenja epidemioloških mjera:

“Po izvješću inspektora civilne zaštite koji su bili na mjestu događaja, građani su se pridržavali propisanih mjera – držanje razmaka, bilo je dezinficijensa, tako da u tom segmentu nije bilo problema.”



“Vidjeli smo nekoliko poruka neprimjerenih prema populaciji koja je najosjetljivija – pozivali su starije osobe na izlazak i nepridržavanje mjera. U svakom trenutku u promjenama smo uz analize donosili odluke i sve odluke stožera su znanstveno utemeljene, dobro propitane, sve se analiziralo i razgovaralo”, dodao je Trut za N1.

Komentari