Trut napao navijače, a nedavno je izjavio da roditelji koji su ostavili djecu bakama i djedovima neće moći otići po njih

Damir Trut/Jurica Galoic/PIXSELL

Ravnatelj civilne zaštite Damir Trut optužio je navijače kako su sve zakrčili te službe nisu mogle prolaziti do stradalih na potresu pogođenim područjima kao i da su pili i tukli se po terenu. 

“To što su se navijači organizirali, to je želja nekome pomoći i to je ok, ali u tom trenutku to nije bilo dobro. Trebali su pričekati par sati ili dana. I što su napravili? Zakrčili su nam sve i nisu službe mogle prolaziti. Onda smo imali sad nekoliko dana ljude koji su tu glavinjali, pili i tukli se po terenu. Morali smo se baviti njima umjesto stradalima. Ja ih sve poštujem, i ja sam bio navijač, imaju srce i snagu, ali kad ih je ovdje 2000, pa malo budu divlji, to nam stvara probleme. Možda za koji dan da dođu organizirani, a ne odjednom 1600”, rekao je u subotu.

Nekoliko dana ranije, podsjetimo, komentirao je ograničavanje kretanja za blagdane i izdavanje e-propusnica i rekao kako roditelji koji su ostavili svoju djecu kod bake i djedova neće moći dobiti propusnicu da se vrate po njih.

“To nije opravdanje i neće dobiti propusnicu”, rekao je tada.



Nove mjere, među kojima su bile i propusnice, uvedene su 23. prosinca, i vrijede do 8. siječnja. Propusnice u ukinute zbog potresa koji su pogodili područje Sisačko-moslavačke županije.

Ta mjera nije se odnosila na osoblje nužno za održavanje prometa i opskrbu, dnevne migracije zaposlenih u službama bitnim za: pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe, novinare, pacijente koji zahtijevaju medicinsku skrb te žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19.

Komentari