Trut: Bandićeve adventske kućice na Trgu ne smiju raditi

Cropix

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut u Dnevniku HRT-a izjavio je da 10 adventskih kućica na Trgu bana Josipa Jelačića ne mogu raditi. Kućice su u subotu prijepodne postavili zagrebački obrtnici, a podršku im je dao i gradonačelnik Milan Bandić.

“Crni petak je jučer bio! Pa koga vi pravite bedastim? Velikim igračima u šoping centrima je sve dozvoljeno a malim ljudima, zagrebačkim obrtnicima, nije dozvoljeno ništa! Dok sam ja gradonačelnik Zagreba neće biti diskriminacije zagrebačkih obrtnika”, rekao je jutros Bandić.

Trut je rekao za HRT kako su inspektori Državnog inspektorata, policijski službenici i pripadnici postrojbe civilne zaštite obavili veliki broj nadzora.

Dodao je kako su postrojbe civilne zaštite obavile 1649 nadzora u dvadesetak sati. Trut je naglasio kako je kod 75 pravnih osoba uočeno nepravilnost, te je 36 nepravilnosti uklonjeno na licu mjesta. Istaknuo su za 39 nepravilnosti napravljene bilješke koje su upućene prema inspektorima civilne zaštite koji će pisati prijave.



Trut je dodao kako su inspektori civilne zaštite, policija i inspektori Državnog inspektorata su napravili 1059 nadzora, gdje su spoznali 54 nepravilnosti, te je izrečeno 36 usmenih upozorenja, a izdano je 39 prekršajnih prijava te jedna kaznena prijava.

Komentari