TROSKOT JE LJUT KAO RIS! Upravo zbog ovoga, mladi iseljavaju iz Hrvatske

Patrik Macek/PIXSELL

Zvonimir Troskot  upitao je zagrebačku vlast gdje je nestao 31 milijun kuna koji je bio namijenjen za novu školu. 

Mostov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Zvonimir Troskot upozorio je u subotu kako, unatoč obećanjima, ništa nije napravljeno na preseljenju Hotelijersko-turističke škole u nove prostore.

Troskot je podsjetio kako je taj projekt, vrijedan 31 milijuna kuna, počeo još u svibnju 2018., a škola sa 700 učenika trebala je preseliti početkom školske godine 2019./2020 u kompleks nekadašnjeg Učeničkog doma Luke Botića nasuprot Autobusnog kolodvora u Zagrebu.

“Prema riječima gradonačelnika Bandića taj projekt je trebao biti dovršen za 12 mjeseci. 33 mjeseca nakon obećanja Bandića i gradskog pročelnika za obrazovanje Lovrića, osim promijenjenih prozora na jednoj od tri zgrade – koliko ih je trebalo zajedno s igralištem, okolišem i parkingom biti obnovljeno – nema ničega”, rekao je Troskot na konferenciji za novinare.



Dodao je kako su radovi počeli, ali su “misteriozno prekinuti” nekoliko mjeseci prije zagrebačkog potresa.

“Učenike Hotelijersko-turističke škole seli se po drugim zagrebačkim školama umjesto da su, kako im je Lovrić i obećao, u jesen 2019. uselili u najsuvremeniju školu u Zagrebu sa 28 učionica opće i specijalizirane namjene. S obzirom na to da je njihovu školu u Frankopanskoj ulici potres dokrajčio, sada su ‘podstanari’ u Školi za cestovni promet”, kazao je.

‘Ovo je naša realnost’

Stoga, Troskot je upitao i Bandića i Lovrića dokad će se učenici seliti, kada će konačno dobiti školu i gdje je nestao 31 milijun kuna koji je bio namijenjen za novi objekt.

“Ovo je naša realnost. Upravo zbog ovakvih primjera, mladi iseljavaju iz Zagreba i Hrvatske”, ustvrdio je

Predsjednik Antikorupcijskog vijeća Nikola Grmoja rekao je kako je sasvim jasno da se u Hrvatskoj novac izvlači iz gradskih proračuna i iz državnog proračuna.

“Kada bismo stali na kraj tome, i kroz javne nabave i kroz ostale modalitete izvlačenja novca, imali bismo više novca za naše školstvo, djecu, vrtiće, umirovljenike“, istaknuo je Grmoja.

Most će, dodao je, na tome ozbiljno raditi i u Zagrebu, a sve objekte, koji su bili obećavani, a nisu privedeni svrsi, napravit će, kaže, budući gradonačelnik Zagreba Zvonimir Troskot.

Komentari