Nacionalni stožer objavio: Imamo 24 novooboljelih od koronavirusa. Tri osobe su preminule

Foto: Daniel Kasap/ POOL / HINA

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je najnovije informacije o epidemiji u Hrvatskoj.

U protekla 24 sata zabilježena su 24 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 807. Među njima je 138 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 9 pacijenata.

Tri osobe su preminule.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježena 4881 osoba zaražena novim koronavirusom, od kojih je 139 preminulo, a 3936 se oporavilo.



U samoizolaciji je trenutno 3112 osoba. Do danas su ukupno testirane 112 834 osobe, od toga 831 u posljednja 24 sata.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Prema izvješću KBC-a Split tijekom jučerašnjeg dana preminula je žena u dobi od 87 godina koja je uz nekoliko teških kroničnih bolesti bila pozitivna i na COVID infekciju, priopćio je Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

Od ukupno 31 obrađenog testa s područja te županije, potvrđena su tri nova slučaja zaraze, stoji u priopćenju Stožera. Riječ je o dvjema osobama iz Splita te jednoj iz Otoka.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije na konferenciji za medije izvijestio je da je u posljednja 24 sata potvrđeno 14 novih slučajeva zaraze, među kojima je najviše novooboljelih iz Vinkovaca, odnosno njih pet. Četvero novozaraženih je iz Cerne, dvoje iz Bošnjaka te po jedna oboljela osoba iz Privlake, Vrbanje i Šarengrada.

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Riječ je o ženi srednjih godina, blage kliničke slike, s poznatim izvorom zaraze, a liječi se kod kuće.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

U protekla 24 sata u Šibensko-kninskoj županiji potvrđen je jedan novi slučaj oboljenja od koronavirusa, a riječ je o ženi srednje životne dobi iz Bilica, za koju je epidemiološka obrada u tijeku, izvijestio je županijski Stožer.

GRAD ZAGREB

U Zagrebu su preko vikenda zabilježena 42 nova slučaja koronavirusa, objavljeno je na konferenciji za novinare zagrebačkog stožera.

Od toga su 32 kontakti, sedam su nejasne anamneze, a ostalo je uvoz s Kosova i iz Francuske.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do ponedjeljka, 27.07.2020. do 11:00 sati evidentirano je 238 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o istom broju, što znači da u posljednjih 24 sata nema novooboljelih, ali su dvije osobe izliječene. Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 44 slučaja. Do sada su ukupno izliječene 183 osobe, a 11 ih je preminulo, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno ima 25 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom (covid-19), sve osobe se nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 48 osoba. Ukupno je testirano 3548 osoba. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Devetnaesti dan zaredom nema novooboljelih osoba od covida-19 s područja Ličko-senjske županije.

Ukupno je oboljelo 30 osoba od covida-19 od čega je 29 osoba izliječeno te jedna osoba preminula.

U posljednja 24 h nije provedeno ni jedno testiranje uzimanjem uzoraka.

Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 31 osoba. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere poštivanja izrečenih mjera samoizolacije “COVID 19” kojom prilikom nije utvrđeno kršenje/nepoštivanje izrečenih mjera, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije nisu zabilježene nove pozitivne osobe na virus SARS-CoV-2. Svi nalazi testiranih osoba u posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije bili su negativni. Četvrti je to dan za redom bez novozaraženih osoba u Brodsko-posavskoj županiji. Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako i dalje iznosi 154, dok je broj aktivnih slučajeva 26 (3 manje u odnosu na prethodni dan). Od 26 aktivnih slučajeva, hospitalizirane su 3 osobe (isto kao i prethodni dan). Smanjuje se i broj osoba pod mjerom samoizolacije te se trenutno na području Brodsko-posavske županije u samoizolaciji nalazi 128 osoba (32 osobe manje u odnosu na prethodni dan), priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

Na području Virovitičko-podravske županije dvije su novooboljele osobe, a riječ je muškarcu srednje dobi i jednom djetetu, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Obje novooboljele osobe obiteljski su kontakti žene ranije zaražene koronavirusom i trenutačno nemaju simptome bolesti

U posljednja 24 sata na tom je području testirana 41 osoba.

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije dvije su novooboljele osobe od koronavirusa, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Riječ je o osobama koje su se zarazile u inozemstvu i nisu kontakt s do sada potvrđenim zaraženim osobama s područja Bjelovarsko-bilogorske županije. Novooboljeli su simptome osjetili na povratku iz inozemstva i testirali su se u Zagrebu, nakon čega su stavljeni u samoizolaciju te nisu ostvarili niti jedan kontakt.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

Jedan je novi slučaj zaraze potvrđen na području Primorsko-goranske županije. Oboljela je osoba hospitalizirana i smještena na odjel pulmologije.

ISTARSKA ŽUPANIJA

Tijekom protekla 24 sata, svi su ispitani uzorci briseva u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije, negativni. Nema novooboljelih.

Izliječene su 2 osobe. U mjerama samoizolacije nalazi se 318 osoba.

Komentari