TRAGEDIJA U ZAGREBU Tijekom intervencije zbog poplava u Zagrebu preminuo vatrogasac

Facebook

Hrvatsku je u petak zahvatilo veliko nevrijeme, a DHMZ je uključio i crveni alarm. Obilna kiša, poplave, grmljavina – sve su to prizori koje smo vidjeli u raznim dijelovima Hrvatske.

Zagrebački vatrogasci objavili kako je odrađeno više od 90 intervencija po gradu. Tijekom jedne od intervencija sanacije poplave preminuo je jedan vatrogasac. Riječ je o Davoru Kovačiću, članu DVD Kustošija, a kolege vatrogasci se opraštaju od njega.

“Ima neka moć u dobrim ljudima, oni su jaki i poslije smrti. Događa se da i dalje žive, po svojim djelima i riječima, a najviše po dobroti srca.


Veliko hvala Davoru Kovačiću, članu DVD Kustošija koji nas je napustio u 53- oj godini života dok je svojom nesebičnošću i hrabrošću čuvao naš voljeni Grad! Sa sinoćnje intervencije radi posljedica nevremena koje je zahvatilo Zagreb Davor se nije vratio svojoj obitelji kojoj u ime JVP Zagreb, cijelog Grada Zagreba i svih naših službi izražavamo najiskreniju sućut kao i cijelom DVD-u Kustošija radi izgubljenog člana. Pomažući pri ispumpavanju vode iz jednog zagrebačkog stana Davoru je pozlilo, unatoč intervenciji Hitne medicinske službe nažalost nije bilo pomoći. Naš heroj odradio je i bezbroj intervencija na sanacijama od posljedica potresa. Veliko hvala za sve, neka ti je laka Hrvatska zemlja”, navedeno je u emotivnom oproštaju zagrebačke vatrogasne postrojbe.

Komentari