Tragedija na Krku: Baka stradala pokušavajući spasiti djeda i unuka iz olujnog mora

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Zapovjednik krčkih vatrogasaca otkrio je da je u nastojanju spašavanja nesretne žene opasnost je prijetila i samim spašavateljima.

Žena s područja Osijeka proteklog je vikenda izgubila život na Krku. Naime, ta 52-godišnjakinja krenula u spašavanje desetogodišnjeg unuka i djeda na području krčke plaže Plav. Naime, nakon 14 sati u subotu su se djed i unuk, inače gosti jednog apartmana blizu spomenute plaže, otišli kupati u moru, piše Novi list.

Bila je to poprilično nerazborita odluka, jer je bilo nepovoljno vrijeme i oni su ušli u zapjenjeno more tog gradskog kupališta te su se istog trenutka suočili s opasnošću po svoje zdravlje i živote.

Uviđajući opasnost u kojoj su se članovi njene obitelji našli, nesretna žena u odjeći odlučila skočiti u more i pokušati im pomoći. I dok su djeda i unuka, nadljudskim naporima, u međuvremenu na žal više stotina metara udaljene plaže autokampa “Ježevac” uspjela izvući dva djelatnika tog objekta, hrabroj ženi nije bilo spasa i nakon pokušaja njene reanimacije, proglašena je smrt.



Zapovjednik krčkih vatrogasaca otkrio je da je u nastojanju spašavanja nesretne žene opasnost je prijetila i samim spašavateljima, te da je, s ciljem njihova “izvlačenja” na sigurno, u more naposljetku uskočio i jedan od trojice krčkih vatrogasaca.

Komentari