Tottenham pobijedio Dinamo 2:0 nakon dvije neoprezne reakcije u obrani!

Zagrebački Dinamo gost je Tottenhama u prvoj utakmici osmine finala Europske lige. Budući da u ovoj fazi natjecanja u ždrijebu nisu postojali nositelji i nenositelji odnosno da je svatko svakog mogao izvući, Modri definitivno nisu imali sreće s plesom kuglica u Nyonu. Mogli su izvući i nekog kudikamo lakšeg od trupa koje vodi Jose Mourinho, ali što je tu je – sad se valja ‘potući’ za Spursima.

Mamić u sastavu ima jedan važan izostanak. Joško Gvardiol zbog problema s kvadricepsom propustit će ovu prvu utakmicu, a u Dinamu se nadaju da će biti spreman za uzvrat. Svi ostali su spremni i na dispoziciji treneru Mamiću.

Kod Tottenhama je nezahvalno bilo što prognozirati u vezi sastava jer Spursi u nedjelju imaju utakmicu u Premierligi protiv susjeda i svog najvećeg rivala Arsenala i sigurno večeras neće istrčati u najjačem sastavu. Uostalom, Mourinho je na konferenciji za medije napomenuo kako će biti promjena, naravno, ne otkrivši tko će od udarne postave startati, a tko će biti na klupi, prenosi Gol.hr.

Tottenham – Dinamo 1:0

Tijek utakmice:



Kraj

90’+3′
Bale je zamalo zabio i treći pogodak za Tottenham.

88′
Ademi je izašao iz igre.

87′
Kapetan Arijan Ademi je ozbiljnije ozlijeđen čini se. Liječnici mu pomažu da ustane.

85′
Posljednjih 5 minuta utakmice.

70′
GOL! Tottenham je zabio, opet je strijelac Kane, ponovno nakon pogreške obrane. Theophile-Catherine je pogriješio, dodao loptu engleskom napadaču koji ju je poslao u mrežu.

64′
Majer i Oršić izlaze, ulaze Kastrati i Atiemwen. Kod Tottenhama su izašli Ali, Lamela i Son, a ušli su Moura, Bergwijn i Bale.

60′
Najbolja prilika za Dinamo na utakmici! Ivanušec je poslao sjajnu loptu za Petkovića koji je lijevom nogom pucao pored gola.

58′
Solo prodor Ndombelea, no na kraju Leovac i Ademi uspjevaju zaustaviti snažnog veznjaka Tottenhama.

54′
Opasno je bilo pred golom Dinama. Dobar ubačaj u peterac Dinama Kane je pokušao vratiti prema sredini, no taj je pokušaj presjekao Lauritsen. Ostaje 1:0 za engleski sastav.

48′
Majer je startao na nogu Ndombelea u svom kaznenom prostoru, no na sreću sudac je pokazao da se igra dalje.

46′
Počelo je drugo poluvrijeme

Kraj 1. poluvremena!

45′
Preoštar start Diera zasluži je žuti karton.

35′
Deset minuta do kraja prvog dijela. Utakmica se primirila. Tottenham i dalje kontrolira tijek stvari na travnjaku.

24′
Lamela je prošao kroz obranu Dinama, pucao je u desnu stranu gola Livakovića, ali je pogodio stativu. Lopta se odbila ravno u noge Kanea blizu kojeg nije bilo nikoga, pa ju je engleski reprezentativac mirno pospremio u mrežu.

24′
GOL! Tottenham vodi 1:0 nakon gola Harryja Kanea.

21′
Dobra poluprilika za Dinamo, Ivanušec se izborio za udarac, ali je njegov udarac otišao iznad gola.

18′
Modri se i dalje sjajno nose sa svim napadima Tottenhama. Bez ikakvih problema rješavaju sve situacije u i ispred šesnaesterca.

10′
Davies pokušao s dalekometnim udarcem, ali nije bio precizan i samo je natjerao Mourinha da se namršti i ustane sa svoje klupe.

5′
Son je probao nešto između udarca i ubacivanja, lopta je bila previsoka i otišla je pored gola.

1′
Oršić je dobio jedan poklon, s centra se sjurio prema golu, ali njegov udarac nije imao silinu.

 

Komentari