TOPLINSKI VAL za sutra je izdano najviše upozorenje za veći dio unutrašnjosti zemlje

meteoalarm/pixabay

Hrvatska je i dalje na udaru toplinskog vala, čiji se vrhunac očekuje sutra. DHMZ je za sutra izdao najviše upozorenje na opasnost od toplinskog vala za veći dio unutrašnjosti zemlje, dok je Meteoalarm izdao crveno upozorenje za Slavoniju u Središnju Hrvatsku. 

meteoalarm

U četvrtak nas očekuje najgore dan do početka ovog toplinskog vala, a u petak će još u nekim dijelovima zemlje biti na snazi umjerena opasnost od toplinskog vala koji i dalje može djelovati na zdravlje ljudi.

Na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije temperatura zraka već je sada ponegdje i do 25 stupnjeva već u ranim jutarnjim satima, dok su noći izrazito tople, pogotovo sad kada se je i more ugrijalo, rekla je meteorologinja Dunja Renko za Hrvatski radio.



Upozorenje

DHMZ je za danas izdao upozorenje na toplinski val za cijelu zemlju. U Slavoniji i Baranji, središnjoj i sjevernoj Hrvatskoj je velika opasnost od toplinskog vala. Na području Like i Gorskog kotara opasnost je umjerena, kao i na području južne Dalmacije.

Istra, kao i dijelovi središnje Dalmacije oko Knina su pod velikom opasnošću od toplinskog vala, dok su područja oko Splita tek pod umjerenim upozorenjem.

Za sutra je za veći dio Hrvatske DHMZ proglasio ‘veliku opasnost’ od toplinskog vala, dok je za Slavoniju i Baranju te Zagreb i područje oko njega opasnost od toplinskog udara označio ‘vrlo velikom’.

SUTRA VRHUNAC TOPLINSKOG VALA Evo na što upozorava liječnik

 

Komentari