Tomo Medved u Kninu očekuje sve članove Vlade, ministre i potpredsjednike

Ranko Suvar / CROPIX

Ministar branitelja Tomo Medved rekao je za N1: “Što se tiče Knina, svaki dan analiziramo epidemiološku sliku.” Odgovorio je i na pitanje hoće li on biti praktično nadređen ministru obrane Mariu Banožiću.

“Što se tiče nadređenosti, zna se tko je predsjednik Vlade i njegove nadležnosti, potpredsjednici Vlade imaju koordinaciju za razne resore”, odgovorio je Medved, koji smatra, kaže, da će “suradnja biti vrlo dobra”.

“Ja ću biti, vjerojatno, imenovan potpredsjednikom Vlade. U tom resoru će biti koordinacija domovinske sigurnosti”, kazao je.

Za proslavu 25. obljetnice Akcije Oluja, rekao je da će Vlada tek vidjeti na koji će se točno način organizirati ovogodišnje obilježavanje:



“Imamo nekoliko pripremljenih scenarija. Vidjet ćemo koliko će biti rizično organizirati tradicionalnu proslavu kao do sada… Što se tiče broja uzvanika i sadržaja programa, vidjet ćemo kakvo će biti stanje.”

Očekuje li da u Knin dođu svi članovi Vlade, ministri i potpredsjednici?

“Očekujem.”

Tomo Medved je komentirao i to što je Hrvatskoj odobreno 22 milijarde eura pomoći iz sredstava EU-a kao mjera pomoći gospodarstvu uzdrmanom pandemijom koronavirusom.

“Važnost članstva u EU i ovaj put se pokazuje iznimnom. To je više od jednogodišnjeg proračuna Republike Hrvatske. Ova financijska injekcija itekako je važna za sigurnost u doba krize i koronavirusa”, komentirao je.

Rekao je da su u Vladi na to “ponosni”, ali:

“Slijedi nam onaj drugi dio posla, a to je povlačenje sredstava”, rekao je Medved za N1.

Za svoj novi mandat kao ministra rekao je da je apsolutni prioritet pronalazak preostalih nestalih iz rata, a u posljednje četiri godine njegovog mandata rekao je da je najveći uspjeh bilo “izgradnja povjerenja i stvaranje ozračja kakvo zaslužuju hrvatski branitelji”.

Komentari