Tomislav Stojak: Najveći dio od 350 milijuna kuna zaduženja Grada Zagreba mora biti usmjeren isključivo za obnovu od potresa

Grad Zagreb je produljio rok za prikupljanje bankovnih ponuda za kreditno zaduženje za financiranje investicijskih projekata u iznosu od 350 milijuna kuna koje se sada mijenja u ‘financiranje  investicijskih projekata i sanaciju objekata oštećenih u potresu’. Zastupnik u Skupštini grada Zagreba Tomislav Stojak u svojoj objavi na Facebooku upozorava kako najveći dio tih sredstava mora ići za sanaciju štete od potresa.

“350 milijuna kuna novog kreditnog zaduženja Zagreba o kojem sam već ranije govorio, a koje je planirano uz proračun usvojen za 2020. godinu, neće se realizirati u svibnju, već tek sredinom mjeseca lipnja!

Gradonačelnik je produljio rok do 12.6. za prikupljanje bankovnih ponuda, umjesto prvobitno određenog roka 11.5.!

S obzirom na stanje Zagreba nakon potresa, najveći dio tih sredstava mora biti usmjeren isključivo za obnovu Zagreba, prvenstveno stanova i kuća sugrađana, te svih oštećenih škola, vrtića, kazališta, muzeja, spomenika kulture i gradske komunalne infrastrukture!” Piše u svojoj objavi Stojak.



[Odgoda novog kreditnog zaduženja Grada Zagreba za dodatnih mjesec dana!]350 milijuna kuna novog kreditnog zaduženja…

Gepostet von Tomislav Stojak am Mittwoch, 13. Mai 2020

Komentari