Tomislav Stojak: Milan Bandić opet pokazuje izniman prijezir prema građanima Zagreba. Ovo je sramotno

N1

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić po već viđenom receptu odgovornost za bujične poplave koje su pogodile glavni grad prebacio je opet na Zagrepčane.

Odnos gradske Vlasti na seriju nepogoda koje su u ovoj godini pogodile grad Zagreb i pranje ruku do svake odgovornosti gradonačelnika i gradskih službi komentirao je Tomislav Stojak, zastupnik u Skupštini grada Zagreba.

“Na žalost, već je postala praksa da za sve probleme u Zagrebu gradonačelnik Bandić odgovornost skida sa sebe i svojih službi i prebacuje na građane. Takva se situacija dogodila i kod potresa s onom njegovom sada već poznatom izjavom kako su si ‘građani sami krivi za štete nakon potresa, zbog neulaganja u svoju imovinu’, a isto tako vidimo kako su građani ‘krivi’ i za ove poplave”, kaže Stojak.

Sramotno ponašanje gradonačelnika

Stojak upozorava kako je upravo svrha gradske uprave održavanje i izgradnja infrastrukture, te ovakvo ponašanje gradonačelnika za Stojaka je sramota, jer time samo pokazuje prijezir prema građanima i skida odgovornost sa sebe.



“Gradska kanalizacija i odvodnja nije dobra, a prema gradskoj vlasti za to su isto krivi građani, a ne gradonačelnik i Zagrebački holding i gradska uprava koja zapravo i postoji i njezina osnova smisao postojanja je da održava i uređuje komunalnu infrastrukturu grada Zagreba. To je žalosno jer gradonačelnik opet pokazuje izniman prijezir prema građanima Zagreba, istima onima kojima bi on trebao biti gradonačelnik bez obzira u kojem djelu grada žive. Ovo je sramotno i mislim da bi trebalo u budućnosti jednostavno ignorirati gradonačelnika jer on očito ne želi i ne može drugačije, nego sa sebe skidati odgovornost i prebacivati na građane”, govori Stojak.

Reakcija građana Trnja razumljiva

Na reakciju građana Trnja koji su u petak za vrijeme grmljavinskog nevremena provalili u ustavu Kuniščak kako bi otvorili odvodni kanal prema rijeci Savi i time spriječili da vodena bujica u potpunosti potopi taj dio grada, Stojak smatra kako je takva reakcija građana razumljiva, pogotovo kada je jasno da dogovorni nisu radili svoj posao.

“Apsolutno je također razumljiva i reakcija građana Trnja, jer ljudi su pokušavali telefonski dobiti odgovorne i nikoga nisu mogli dobiti satima, kao što je rečeno u medijima i onda su samoinicijativno otvorili kanal prema Savi i tako spasili taj dio grada još veće poplave i još većih šteta koje bi ta poplava izazvala. Ono što je tragično u svemu tome, a što vidimo iz jučerašnje izjave predstavnika Hrvatskih voda, oni prebacuju odgovornost na vodoopskrbu, vodoopskrba se uopće ne očituje i to je tragedija, jer oni su ti koji trebaju raditi svoj posao”, tvrdi Stojak i dodaje:

“Ukoliko meteorolozi tri dana najavljuju kako Zagrebu prijete bujične poplave, onda je odgovornost Hrvatskih voda i Vodoopskrbe i odvodnje da međusobno surađuju i koordiniraju sve aktivnosti i oni su trebali biti u pripravnosti da ustavu na Kuniščaku otvore to je njihov posao, a ovako ispada da su zapravo građani krivi što su spasili svoj kvart i građane sad privodi policija, umjesto da policija privede ljude odgovorne iz Hrvatskih voda i Vodoopskrbe i odvodnje radi toga što nisu radili svoj posao i što su time ugrozili živote i imovinu Zagrepčana”, zaključuje Tomislav Stojak za Otvoreno.

Komentari