Tomislav Stojak: Gradonačelniče Bandiću jesu li za lošu odvodnju opet krivi građani?!

Damjan Tadic / CROPIX

Gradski zastupnik Tomislav Stojak uputio je u subotu priopćenje u kojem zagrebačkog gradonačelnika Bandića pita jesu li nakon “sinoćnjeg kaosa” s poplavom u velikom dijelu grada “za lošu gradsku odvodnju i zaštopanu gradsku kanalizaciju opet krivi građani, kao što ste ih optužili i za štete od potresa?”

“Poplavljen je bio veći dio grada, javne ulice i trgovi, stotine i stotine kuća, stanova, podruma, učinjena je šteta koja će se tek zbrajati, a nekima od naših sugrađana, ionako već jako pogođenih štetom od potresa, vjerojatno i nenadoknadiva, napisao je Stojak i upitao Milana Bandića osjeća li imalo odgovornosti što “upravlja sustavom koji ne brine o onom radi čega uopće i postoji – gradskom komunalnom infrastrukturom”?

“Vjerojatno ćete danas objašnjavati ‘stoljetne ili milenijske vode’, štete koje nisu uopće važne, niti velike, vaše riječi će vjerojatno opet iskazivati prijezir i ignoriranje građana grada kojem ste na čelu. To je ono što se, na žalost, očekuje od vas jer drugačije ne znate, ocijenio je Stojak u priopćenju.

Upitao je i za odgovornost direktora Vodoopskrbe i odvodnje (ViO), jer kako je naveo “po tko zna koji puta posljednjih godina, njegovi susjedi u Rudešu, sinoć su morali spašavati imovinu radi loše gradske komunalne infrastrukture, opet su im kuće i stanovi uništeni radi toga što se njihov problem grad i ViO ne žele riješiti!



“Podsjetit ću vas da ste imali konkretne prijedloge rješenja, zajedno s ugroženim sugrađanima predlagao sam vam ih još prošle godine, ali sve ste bahato odbili”, stoji među ostalim u priopćenju gradskog zastupnika Stojaka.

Na kraju Tomisalv Stojak postavlja “samo jedno pitanje, na koje naravno ne očekuje odgovor – gradonačelniče, je li vas barem malo sram radi problema ljudi iz Rudeša i sinoćnjeg kaosa u većem dijelu grada kojem ste na čelu?

Komentari