Tomislav Stipić: Hvala djedu za pobjedu! Teokratska država se rađa u našem neposrednom susjedstvu

Tomislav Stipić na svom Facebook profilu se osvrnuo na Crnogorske parlamentarne izbore, odnosno na ulogu Amfilohija Radovića crnogorsko-primorskog mitropolita Srpske pravoslavne crkve. 

“HVALA DJEDU ZA POBJEDU

Najveći dobitnik crnogorskih izbora je gospodin na slici, stanoviti Amfilohije Radović, zvani Risto sotona, Risto po krsnom imenu (Amfilohije je monaško i na grčkom znači “dva voda vojske” što je za gospodina itekako simptomatično), a sotona zbog svog djelovanja od početka kriznih godina na Balkanu i utjecaja Srpske pravoslavne crkve u etničkim sukobima.

Ovaj starac na sebe je stavio teško breme, i umjesto da svoje postarije dane provodi u iščitavanju pravoslavnih mistika, on se dao u političko – “spasenjsku” mitomaniju tako svojstvenu velikosrpskim zavojevačima. Gospodin Amfilohije postao je glavni ideolog poništavanja crnogorske nacije rogoboreći o Srbima i samo Srbima. Pobjeda oporbe slavila se zastavama Srbije, slavilo se i u Beogradu i Banja Luci što dovoljno pokazuje što je prava namjera Srbije u Crnoj Gori.



Nekada je Crna Gora bila jedna od rijetkih na svijetu gdje su svjetovnu i crkvenu vlast obnašali crkveni poglavari iz kuće Petrovića, Njegoša. No tada je Crna Gora bila samostalna. Poništavanjem autokefalnosti Crnogorske pravoslavne crkve nestalo je i slobodne Crne Gore.

Danas je pravi gospodar Crne Gore gospodin na slici. Samo, za razliku od Njegoša, on Crnu Goru ne smatra samostalnom državom, a Crnogorce samostalnom nacijom. Za njega je to sve Srbija. Gledamo isti obrazac kao devedesetih. Tko to ne vidi, slijep je. Oporbeni pobjednici idu na rukoljub Amfilohiju, pobjedu zahvaljuju sv. Vasiliju Ostroškom.

Teokratska država rađa se u našem neposrednom susjedstvu. A crnogorski Hrvati su se bezglavo podijelili u dvije skupine i ostali bez mandata u parlamentu i neizravno pomogli prosrpskom bloku. Kakva ironija”, piše u svojoj objavi Stipić.

[HVALA DJEDU ZA POBJEDU]Najveći dobitnik crnogorskih izbora je gospodin na slici, stanoviti Amfilohije Radović, zvani…

Gepostet von Tomislav Stipić am Montag, 31. August 2020

Komentari