Tomašević o puknuću cijevi: Posljedica je to pretjerane gradnje koju nije pratio razvoj infrastrukture, nije se ulagalo od šezdesetih

Nakon još jednog puknuća cijevi u Selskoj ulici u Zagrebu, oglasio se i gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na mjesto puknuća došao je još u ranim jutarnjim satima, no sat vremena nakon puknuća.

“U 5.45 smo zamjenik i ja došli. Tu su sve službe na terenu i koordiniramo ih. Čim budemo imali više informacija, obavijestit ćemo o tome javnost”, izjavio je zagrebački gradonačelnik za Radio Sljeme HRT-a.

‘Domino efekt’

“Na terenu su sve službe. Osiguranje će pokriti štetu. Radi se o istom magistralnom cjevovodu kao i prije dva dana. To je taj domino efekt”, kazao je Tomašević kasnije za N1.



Nakon što uobičajeno govori kako je “zatekao tešku financijsku situaciju”, Tomašević i za probleme vodovodne infrastrukture krivi prethodnu vlast.

“Ovo je jedna od najprometnijih ulica u gradu pa dolazi do dodatnog opterećenja, a povećana je i izgradnja. Razvoj infrastrukturte to nije pratio… Posljedica je to pretjerane gradnje koju nije pratio razvoj infrastrukture”, naglasio je.

“Od šezdesetih se u neke stvari nije ulagalo, nije se ulagalo u infrastrukturu”, dodaje gradonačelnik.

Šteta veća nego u nedjelju

“Šteta koja je nastala na ovom dijelu veća je nego ona prije dva dana. Sutra navečer vjerujem da će se onaj južni dio pustiti u promet, a ovaj sjeverni do kraja tjedna”, najavio je.

“Razgovarao je i sa stanarima i s ravnateljem gimnazije koja je poplavljena. Ispričali smo se za ove neugodnosti, to je najmanje što u ovom trenutku možemo učiniti”, rekao je.

 

Komentari