Tomašević dao funkciju svom najvećem donatoru! Evo o kome je riječ

Novi zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević gotovo je tek došao na tu funkciju i već se uz njegovo ime vežu afere. Naime, prva afera bila je priča u vezi izbora prve skupštine Zagrebačkog holdinga na kojoj su izabrani Uprava i Nadzorni odbor. Za to, je bila angažirana, kao i dosad na sličnim slučajevima javna bilježnica. 

Tomašević se na udaru kritika našao i radi toga što je nova uprava Holdinga suprotno njegovim ranijim najavama imenovana mimo javnog natječaja. Uz to, nova imenovanja ovih dana su i u Dječjoj bolnici Srebrnjak.

Podsjetimo, nakon što je prošlog tjedna zbog pogodovanja u izboru ravnatelja uhićena Ana Stavljenić Rukavina, jedna od najbližih suradnica pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, njegov nasljednik imenovao je novu predsjednicu i članove Upravnog vijeća DB Srebrnjak.

Nova je predsjednica profesorica Sanja Kolaček, dok su članovima imenovani Ivana Novoselec, Martko Turković i doktor Tomislav Lauc, koji se inače nalazi i na popisu donatora Tomaševićeve kampanje, on je uz Nikolu Vrdoljaka jedan od najvećih donatora s uplaćenih 10 tisuća kuna.



Iako ta cifra nije neki veliki iznos, Tomaševićeva kampanja uglavnom je financirana znatno nižim iznosima od po stotinjak kuna. Kako saznaje portal Dnevno, Tomašević i Lauc su se sprijateljili davnih dana na prosvjedima protiv Tomislava Horvatinčića u Varšavskoj. Inače, Lauc je i ravnatelj Stomatološke poliklinike Apolonija.

Portal je poslao upit u Grad o tome smatraju li da je ovdje riječ o sukobu interesa. Prema njihovom tumačenju, sve je u redu.

“Svi su članovi Upravnog odbora odabrani isključivo temeljem svoje stručnosti, što pokazuju i njihove biografije”, istaknuli su iz Grada, objavio je portal Dnevno.

Komentari