TKO JE TU LUD? Ni službena Vladina stranica nije sigurna smije li se odbiti testiranje na koronavirus

Twitter

Vlada je sredinom ožujka otvorila posebnu internetsku stranicu koronavirus.hr na kojoj se objavljuju sve relevantne informacije u vezi epidemije u Hrvatskoj. Pod istim nazivom otvoren je i službeni Twitter profil na kojemu u vrlo kratkom roku odgovaraju na pitanja građana u vezi koronavirusa.

Situacija na zadarskom Adria Touru otvorila je brojna pitanja, a ono o čemu se najviše raspravlja jest zašto igrači nisu bili testirani i kako to da netko može odbiti testiranje.

Jedan korisnik Twittera stoga je upitao je li testiranje na koronavirus obvezno ili ne, odnosno kako se to točno odbije testiranje na covid-19 bez posljedica?

“Mogu li ja tako sutra odbiti testiranje i nastavit po svom ili su neki od nas malo jednakiji?”, upitao je.



Dobio je precizan odgovor:

“Testiranje se ne smije odbiti. Samoizolacija je također, kao što znate, obavezna.”

No, kada je drugi korisnik ove društvene mreže upitao kako su onda bivša predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, prvi tenisač svijeta Novak Đoković te prvozaraženi tenisač Grigor Dimitrov mogli odbiti testiranje na koronavirus nakon događaja u Zadru, stigao je potpuno kontradiktoran odgovor.

“Naravno da se smije odbiti, kao i svaki drugi medicinski postupak”, naveli su te se pozvali na Zakon o zaštiti prava pacijenata.

Prema tome, još uvijek ne znamo je li testiranje zaista zakonom obvezujuće ili se ipak može odbiti. Njihove odgovore možete pogledati u priloženoj fotografiji.

Koronavirus.hr / Screenshot

 

Komentari