TKO JE TKO U VELIKOJ AKCIJI USKOK-a: Svi su povezani s pokojnim zagrebačkim gradonačelnikom

U srijedu ujutro na zagrebačkom području počela je nova serija uhićenja policije i USKOK-a, sva uhićenja su povezana s bivšim zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem.

Uhićeni su i Jelena Čeklić bivša članica povjerenstva za dodjelu javnih površina, Andrea Šulentić, Bandićeva službenica u gradskom uredu za prostorno uređenje, vozači bivšeg gradonačelnika Milana Bandića, Vladimir Džaja i Zdravko Krajina, Denis Mohenski kojega se oslovljavalo ‘kraljem Adventa’, Ana Stavljenić Rukavina zbog zlouporabe položaja i ovlasti u bolnici Srebrnjak, te Kazimir Bačić ravnatelj Hrvatske radio-televizije zbog povezanosti njega i Milana Lončarića s bivšom Tvornicom električnih žarulja – TEŽ.

Ono što je na prvi pogled uočljivo jest kako su svi uhićeni povezani s Gradom Zagrebom i  pokojnim zagrebačkim gradonačalnikom Milanom Bandićem.

‘Vrtovi svjetla’



Građevinski projekt ‘Vrtovi svjetla’ povezuje izravno Kazimira Bačića i Milana Lončarića. U ovom slučaju Lončarević direktor i većinski vlasnik TEŽ-a je pokrenuo premetni projekt na TEŽ-ovom zemljištu, a nakon što je tvornica završila u stečaju. Bačić je čini se bio posrednik između Bandića i Lončarića. Bandiće je navodno Lončareviću osigurao sve potrebne dozvole za projekt ‘Vrtovi svjetla’, a Lončarić je navodno to Bandiću platio posredstvom upravo Bačića. Kazimir Bačić je za svoj doprinos nagrađen stanom koji nije upisao na svoje ime, pa tako nije niti uključen u impresivnu listu nekretnina na njegovoj imovinskoj kartici.

Istražitelji su jučer bili i u zgradi Gradske uprave, Zavodu za zaštitu spomenika, Zavodu za prostorno uređenje i u bolnici na Srebrnjaku. Pretražene su kuće, stanovi, vozila i poslovni prostori svih osumnjičenika.

Dječja bolnica Srebrenjak

Bolnica na Srebrnjaku se je našla u fokusu ove USKOK-ove akcije zbog Ane Stavljenić Rukavine koja je osumnjičena za zloporabu položaja i ovlasti jer je na nagovor Milana Bandića namjestila natječaj za ravnatelja Dječje bolnice na Srebrnjaku u trenutku kada je s te funkcije smijenjen dr. Boro Nogalo, a na nepravilnosti je svojevremeno i sam Nogalo upozoravao.

Zagrebački Advent

USKOK je fokusiran i na zagrebački Advent, odnosno na Denisa Mohenskog koji je prozvan i ‘kraljem adventa’ zbog 50 adventskih kućica, koje je 2019. godine dobio od Grada Zagreba za tristotinjak tisuća kuna, a kasnije je svaku iznajmljivao za 35-100 tisuća kuna, ovisno o njezinoj poziciji. S tadašnjim gradonačelnikom Bandićem Mohenskog je navodno spojio Zdravko Krajina, također dijelom ove istrage, a inače vozač Milana Bandića. Ime Denisa Mohenskog spominjalo se i u kontekstu Ljeta na Zrinjevcu.

Zbog svega navedenog, u ovoj velikoj USKOK-ovoj akciji gotovo bi se sigurno ponovo s lisicama našao i sam Milan Bandić da nije preminuo.

Komentari